Façana del Tribunal Constitucional. (Foto: ACN)
Façana del Tribunal Constitucional. (Foto: ACN)
Barcelona

Els partits proconsulta posen en dubte la capacitat del TC per fer d'"àrbitre"

Els partits catalans han reaccionat amb rapidesa a la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre cautelarment la Llei de Consultes i el decret de convocatòria del 9-N

RedaccióActualitzat

Els partits catalans han reaccionat amb rapidesa a la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre cautelarment la Llei de Consultes i el decret de convocatòria del 9-N.

Rull: el TC "no pot ser un bon àrbitre"

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha afirmat que el ple extraordinari del Constitucional "posa en evidència" que el tribunal "no pot ser un bon àrbitre" i ha donat suport a l'acte de protesta convocat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i Òmnium Cultural davant dels ajuntaments. En un comunicat, Rull ha denunciat que "és la primera vegada que el Consell d'Estat es reuneix en diumenge i també és la primera vegada en la història que el Tribunal Constitucional convoca un ple extraordinari i urgent".

Tardà: el TC està "corromput"

El diputat d'Esquerra al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha afirmat que el Constitucional "és un òrgan parcial controlat per PP i PSOE, és a dir, corromput", en un missatge a Twitter. El diputat republicà al Parlament Europeu, Josep Maria Terricabras, ha afirmat que, malgrat que la suspensió fos una decisió previsible, "és una vergonya la suspensió de la consulta quan més del 80% de la gent vol votar".

 

 

Vendrell: "És vergonyós i insòlit"

Iniciativa ha qualificat de "vergonyosa" i "insòlita" la reacció "immediata" de l'Alt Tribunal. El secretari general ecosocialista, Josep Vendrell, ha criticat la "urgència" amb la qual s'ha reunit el TC, així com la seva "reacció immediata" contra la consulta convocada per al 9 de novembre. ICV, que ha fet una crida a la mobilització davant dels ajuntaments, ha recordat que el Constitucional té l'"obligació i el deure" de donar una "aparença de neutralitat" però, en canvi, ha actuat políticament.

Rivera: "game over" de Mas

Molt diferent ha estat la reacció del líder de Ciutadans, Albert Rivera, que ha considerat que la suspensió cautelar suposa el "fracàs" i el "game over" del president de la Generalitat, Artur Mas. En un missatge al seu compte de Twitter, Rivera elogia el "sentit comú" i la "legalitat democràtica" del Constitucional. En un missatge posterior, a més, es manifesta "a l'espera que el president ens cridi a les urnes democràtiques, les autonòmiques".

 

 

Anar al contingut