Kiev

Els partits hereus de la Revolució Taronja negocien un acord de govern a Ucraïna

El partit de l'actual president d'Ucraïna, Viktor Iusxenko, s'ha mostrat favorable a formar una coalició amb la resta de partits reformistes que van participar en la Revolució Taronja de finals de 2004. Segons ha explicat una portaveu del partit governamental La Nostra Ucraïna, Iusxenko negociarà properament amb el Partit Socialista i el bloc de l'antiga primera ministra Iúlia Timoixenko buscant crear un acord de govern.

Actualitzat

L'anunci no ha aclarit, tanmateix, la principal pregunta: qui serà el primer ministre. Iúlia Timoixenko pressiona per ser nomenada primera ministre, un càrrec del qual va rellevar-la Iusxenko el passat mes de setembre.

 

Victòria electoral de Ianukovitx

 

En els comicis del passat 26 de març, els partits hereus de l'ideari de la Revolució Taronja van veure com el prorús Partit de les Regions, liderat per Viktor Ianukovitx, esdevenia la força més votada. Precisament, Ianukovitx va ser el candidat prorús que va perdre les eleccions de finals del 2004 contra Iusxenko. L'actual president, però, va quedar desplaçat a la tercera plaça, superat també per la seva antiga aliada Timoixenko.

Anar al contingut