Eleccions generals 2008

Els partits esgoten les últimes hores per demanar el vot

Els partits esgoten les últimes hores per demanar el vot de cara a les eleccions de diumenge. Els principals líders polítics dels partits catalans tanquen la campanya avui en diferents punts de Barcelona i el primer cinturó. Preparen els seus mítings finals a la capital catalana ERC i CiU. Badalona és la ciutat triada pel PSC i pel PP. I ICV-EUiA tanca la campanya a Sant Feliu de Llobregat. Els sondejos diuen que el PSOE pot guanyar, però ells fan creure que la seva victòria perilla. Els populars també mantenen l'esperança, si més no de portes enfora. Ahir tots dos van fer una mostra de força en omplir Barcelona i València, dues places importants per a cadascun d'ells, envoltant-se d'un públic fidel i entregat a les respectives causes.

Actualitzat
Els professionals i el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han arribat a un principi d'acord per treballar conjuntament amb l'objectiu d'eliminar els condicionants en la informació electoral. (Nota de la redacció)


Avui, traca final, últims mítings per demanar el vot: tant el socialista José Luis Rodríguez Zapatero com el popular Mariano Rajoy tanquen campanya a Madrid. Ahir en un multitudinari míting al Palau Sant Jordi de Barcelona, de 40.000 persones diu el PSC, Zapatero es va comprometre a treballar conjuntament amb el president de la Generalitat, José Montilla, per desplegar l'Estatut.

Rajoy era a la plaça de braus de València, on va demanar un últim esforç per guanyar convençut, va dir, que ell no té el suport dels poderosos. Rajoy va tornar a reivindicar la ja famosa nena dels debats, que els del PP han batejat amb el nom de Victòria Esperança.

Des de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que avui fa l'últim míting a Barcelona, li demanava a Zapatero que es limiti a mentir amb prudència i que no tracti d'"imbècils" els catalans fent-los més promeses.

Des d'ICV-EUiA, Joan Herrera diu que només amb capacitat d'exigència catalanista es podrà aplicar l'Estatut perquè no quedi només en mans d'un Zapatero, a qui qualificava com un polític de promesa fàcil i de difícil compliment. Els ecosocialistes fan l'últim míting a Sant Feliu de Llobregat.

ERC veu perill de desmobilització entre l'electorat catalanista i independentista i per això el candidat Joan Ridao alertava que l'abstenció és continuisme i que el vot en blanc és rendició. Els republicans fan l'últim míting a Barcelona.

I tant la candidata del PP català, Dolors Nadal, com la del PSC, Carme Chacón, han triat Badalona per fer-hi aquest vespre el tancament de campanya. Entrevistada a "El matí de Catalunya Ràdio", Chacón ha dit que el que demanen els socialistes catalans a Zapatero ja ho reculll el programa electoral del PSOE perquè el PSC, diu, influeix des de dins.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut