Barcelona

Els partits del govern aplaudeixen la futura llei del cinema i CiU la veu bé però tem que no es pugui aplicar

Els partits del govern veuen bé la llei del cinema que prepara el Departament de Cultura, que obligarà que la meitat de les còpies de pel·lícules que s'estrenin a Catalunya siguin en català. CiU també hi dóna suport, però, tem que la proposta de l'executiu no es pugui aplicar.

Actualitzat
PSC, ERC i ICV-EUiA han defensat la proposta del conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, de posar quotes lingüístiques en el doblatge de pel·lícules a Catalunya i s'han mostrat esperançats a poder "convèncer" la indústria del cinema de la conveniència d'oferir més pel·lícules doblades al català. El diputat del PSC-CpC Josep Maria Balcells ha valorat "molt positivament" una llei que pal·liarà el "desequilibri" provocat ara pel nombre molt superior de pel·lícules doblades al castellà, mentre que també la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha aplaudit la llei per assegurar el "dret a gaudir de cinema en català, encara que no sigui produït al nostre país".

La diputada d'ERC al Parlament de Catalunya Maria Mercè Roca ha dit sentir-se "molt satisfeta i orgullosa" de la futura llei, que pretén "acabar amb la injustícia de no poder veure els mateixos films en les dues llengües oficials de Catalunya"

El diputat de CiU Carles Puigdemont ha valorat positivament d'entrada les bases de la llei del cinema que ha presentat el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras. Les bases estableixen l'obligació de distribuir el mateix nombre de còpies doblades al català que al castellà. "No serà CiU qui no estigui d'acord en unes passes que clarament van en la direcció del que diu l'Estatut de garantir el dret d'opció lingüística", ha dit, tot i remarcar que "no va més enllà" del decret que es va aprovar el 1998, que es va retirar després d'un acord amb les distribuïdores. Ara, "caldrà veure la reacció del sector i la capacitat de negociació", ha dit, "no fos que ens trobéssim davant d'un brindis al sol".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut