Eleccions municipals

Els partits catalans aplaudeixen la decisió del Constitucional de permetre a Bildu ser al 22-M

Els partits catalans, que ja estan en plena campanya electoral, s'han mostrat, en general, satisfets per la resolució del Tribunal Constitucional sobre Bildu. Pel PSC, la legalització de les llistes de Bildu és una bona notícia. A Convergència i Unió s'ha rebut amb satisfacció. El portaveu d'Esquerra Republicana, Joan Ridao, veu frustrats els plans electoralistes de socialistes i populars. La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, és la més disgustada amb la decisió del TC i anuncia impugnacions. El líder d'ICV, Joan Herrera, també ho celebra.

Actualitzat
El diputat al Congrés, Daniel Fernández, ha avançat que preparen una esmena a la proposta de Convergència per fer un front comú català al Congrés perquè Madrid pagui el fons de competitivitat. El PSC hi vol incloure que els dos governs negociïn aquesta mesura en una trobada de tu a tu en una reunió bilateral.

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, subratlla que Espanya es posava en evidència davant d'Europa si Bildu, finalment, no hagués pogut concórrer a les eleccions. Josep Antoni Duran i Lleida aplaudeix una decisió que "permetrà donar veu a desenes de milers de persones".

ERC veu la decisió del Constitucional com una reparació democràtica que ha de fer pensar tant en el PP com en el PSOE.

Alícia Sánchez-Camacho diu que la decisió del tribunal "és un pas enrere en la democràcia" i que el PP estarà amatent a qualsevol possibilitat d'impugnar les llistes.

El líder d'Iniciativa, Joan Herrera, ho considera una "excel·lent notícia" davant els que volien il·legalitzar una formació que havia condemnat el terrorisme.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut