Els partidaris de Berlusconi es manifesten a Milà. (Foto: Reuters)
Els partidaris de Berlusconi es manifesten a Milà. (Foto: Reuters)
Milà

Els partidaris de Silvio Berlusconi es manifesten a Milà per contrarestar les crítiques de l'oposició

Sota el lema "Tots amb Berlusconi per Itàlia", els seguidors del primer ministre italià, Silvio Berlusconi, s'han manifestat aquest diumenge pels carrers de Milà per mostrar el seu suport a Il Cavaliere tres dies abans que s'enfronti a la moció de censura presentada pels opositors davant el Parlament italià. La marxa s'ha fet per contrarestar la manifestació multitudinària celebrada aquest dissabte a Roma, en què milers de persones van demanar la dimissió del primer ministre.

Actualitzat
Falten només tres dies perquè el Parlament d'Itàlia voti la polèmica moció de censura presentada contra el primer ministre, Silvio Berlusconi, i el clima polític del país s'escalfa per moments. Després que aquest dissabte els detractors d'Il Cavaliere van omplir els carrers de Roma sota el crit de "Desperta, Itàlia. Et mereixes un govern millor" o "Itàlia canviarà i Berlusconi a la presó anirà", els seus seguidors han respost amb una marxa celebrada aquest diumenge a Milà.

Sota el lema "Tots amb Berlusconi per Itàlia" i encapçalats per participants del seu partit, el Poble de la Llibertat, centenars de persones han sortit al carrer per donar suport al primer ministre italià. Durant la marxa estava prevista una connexió telefònica amb Il Cavaliere, però finalment ha hagut de ser anul·lada.

De moment, es manté la incògnita sobre els resultats de la votació que se celebrarà el proper dimarts. La polèmica per la compravenda de vots i la complexitat de la política italiana, molt propícia al transfuguisme, fan difícil de preveure si el primer ministre acabarà derrotat o reforçat. Al Senat hi té una majoria sòlida però a la cambra baixa les coses van més justes, després que el seu antic aliat, Gianfranco Fini, es va rebel·lar i va crear un grup propi. Els analistes especulen que la votació es podria decidir per un sol vot de diferència.
Anar al contingut