Mèxic

Els partidaris de López Obrador comencen la resistència civil amb més d'un milió de persones al carrer

El soroll per les eleccions mexicanes del 2 de juliol segueix creixent. Més d'un milió de seguidors del candidat derrotat als comicis, Andrés Manuel López Obrador, han sortit al carrer a Mèxic ciutat. Sota el lema "Vot a vot, casella a casella", els partidaris del líder de l'esquerra demanen que el tribunal electoral mexicà recompti els vots per aclarir si hi ha hagut frau. Actualment, el cas es troba en mans de la justícia i el país segueix sense president. Felipe Calderón, candidat conservador i delfí de l'expresident Vicente Fox, va guanyar les eleccions per una diferència de només mig punt. L'última protesta a favor de López Obrador va reunir a la capital mexicana més de 150.000 persones.

Actualitzat
López Obrador es considera el vencedor moral de les eleccions mexicanes i dia rere dia sembla que el moviment de resistència civil es va fent més fort. Si més no aquesta és la línia que ha apuntat el propi candidat, que ha anunciat "les primeres accions de resistència civil pacífica". La primera d'aquestes mesures serà reforçar els campaments de ciutadans que vigilen les urnes per evitar que s'extreguin o s'introdueixin de forma il·legal paperetes electorals.

Abans, però, Obrador ha estat capaç de convocar més d'un milió de persones a Mèxic ciutat. La manifestació ha transcorregut sota el lema "Vot a vot, casella a casella" i ha marxat pels carrers de la capital. Finalment, a la plaça del Zocalo, el líder d'esquerres s'ha dirigit als assistents i ha assegurat que el 60% de las actes electorals tenen "errors aritmètics". Obrador creu que hi ha un milió i mig de vots que no s'han tingut en compte i acusa de frau Felipe Calderón, vencedor provisional dels comicis.

El tribunal electoral de Mèxic té fins al 31 de agosto per resoldre les impugnacions i declarar un guanyador de les eleccions abans del 6 de setembre.

Anar al contingut