Wasington

Els parlamentaris demòcrates designen per aclamació Nancy Pelosi com a presidenta de la Cambra de Representants

La primera reunió de treball dels parlamentaris demòcrates elegits el 7 de novembre passat ha posat en evidència l'existència de profundes divisions entre els seus membres. Tot i la designació per aclamació de Nancy Pelosi per presidir la Cambra de Representants, aquesta no ha aconseguit que John Murtha, un dels més virulents crítics de la guerra de l'Iraq, sortís elegit com el seu número 2. En el seu lloc, els demòcrates han triat Steny Hoyer, un antic rival de Pelosi, que s'ha emportat el lloc per 148 vots a favor contra 86 per a Murtha.

Actualitzat

L'elecció de Hoyer podria reflectir la voluntat dels demòcrates d'allunyar qualsevol sospita de corrupció. Murtha ha estat qualificat com "un dels parlamentaris més immorals" per una organització independent, Crew, sigles de Ciutadans per la Responsabilitat i l'Ètica. Precisament, la impopularitat de la guerra de l'Iraq i la denúncia del clima de corrupció entre la majoria republicana es consideren com els factors principals de la victòria electoral demòcrata.

La dura batalla pel nomenament de Hoyer podria afeblir políticament Nancy Pelosi, que segons molts comentaris ha comès un greu error donant suport a la candidatura de Murtha.

Anar al contingut