Ginebra

Els pares que van entregar els fills a l'Arca de Zoè creien que anirien a una escola del Txad i que els podrien visitar

La representant d'Unicef al Txad, Mariam Coulibaly, ha assegurat que la majoria dels pares que van entregar els seus fills a l'ONG francesa l'Arca de Zoè creien que els nens anirien a una escola al Txad i que podrien veure'ls periòdicament. D'altra banda, Unicef encara intenta identificar els familiars dels 103 nens que l'ONG francesa volia traslladar il·legalment a França. Fins ara, han rebut 87 adults que afirmen que són els pares d'alguns dels menors, i ara ho investiguen.

Actualitzat

La responsable d'Unicef al Txad ha explicat que els membres de l'ONG s'havien endut els nens després de parlar directament amb els pares, amb un dels progenitors, amb els caps dels pobles i fins i tot amb els mateixos nens, a qui deien que anirien a una escola a l'est del país, on se'n cuidarien, els alimentarien i vetllarien per la seva salut. "Als menors els enganyaven amb caramels i un futur prometedor", segons Mariam Coulibaly.

Unicef ha desmentit que els nens estiguessin en camps de refugiats quan els van reclutar i creu que provenen d'una quinzena de pobles situats als afores de la localitat d'Adré, a l'est del país.

A més, tots els menors que poden parlar afirmen que tenen un progenitor viu o tots dos, però, segons Coulibaly, cal comprovar si realment és cert. Per ara, el procés d'identificació dels familiars dels 103 nens continua i durarà almenys deu dies més, ja que la quinzena de pobles d'on suposadament procedeixen estan situats en un perímetre de 200 quilòmetres de molt difícil accés. Fins ara, els membres d'Unicef han rebut 87 adults que afirmen que són els pares d'alguns nens, però n'hi ha que asseguren que tenen més d'un fill o altres que diuen que són els representants dels seus veïns i es volen emportar a casa més de deu nens. En aquest sentit, la responsable d'Unicef ha advertit que el procés s'ha de fer amb "molta prudència".

Per evitar situacions com la que afecta aquesta ONG, Arca de Zoè, Unicef creu que s'hauria de crear una base de dades sobre les organitzacions no governamentals que treballen amb nens i, especialment, fer visites sorpresa per controlar la seva feina sobre el terreny.

Anar al contingut