Chris Gard i Connie Yates han llegit un manifest per explicar la decisió (Reuters)
Chris Gard i Connie Yates han llegit un manifest per explicar la decisió (Reuters)
Londres

Els pares del nadó terminal Charlie Gard deixen de lluitar perquè rebi tractament

"És massa tard", han anunciat els pares del nen, que el volien mantenir amb vida tot i la decisió de la justícia britànica de desconnectar-lo

RedaccióActualitzat

Els pares de Charlie Gard, el nen britànic que està en estat terminal a causa d'una malaltia, han posat fi a la batalla legal per mantenir-lo connectat al sistema de suport vital. Tot i que la justícia britànica va decidir desconnectar-lo, els progenitors volien que se'l mantingués viu i que rebés tractament.

Els pares havien plantejat poder-se'l endur als Estats Units i tractar-lo allà. Finalment, però, han retirat la demanda i han acusat les autoritats britàniques d'haver perdut un temps preciós per intentar salvar el nen, com ha afirmat el pare, Chris Gard:

"S'ha malgastat un munt de temps. Ara sabem que, si hagués rebut tractament abans, en Charlie hauria tingut el potencial per ser un nen saludable i normal. El nostre fill és un autèntic guerrer i no en podem estar més orgullosos. L'enyorarem terriblement."

 

Ara, però, ja és massa tard per al petitó, segons ha explicat l'advocat de la parella, Grant Armstrong:

 

"És massa tard per a en Charlie. El temps s'ha acabat. Hi ha hagut danys musculars irreversibles i el tractament ja no pot tenir èxit. A causa del retard, la finestra d'oportunitat s'ha perdut."

 

Un metge dels Estats Units va viatjar a Londres la setmana passada per oferir un tractament experimental al nadó, que té 11 mesos. Les conclusions d'aquest metge s'enviaran al jutge que porta el cas i que tenia previst comunicar la seva decisió aquest dimarts.

Charlie Gard té la síndrome de depleció de l'ADN mitocondrial, que li impedeix donar energia als músculs. Diversos metges, entre els quals algun de Barcelona, havien recomanat no desconnectar-lo i aplicar-li un tractament experimental.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut