Els parcs temàtics per matar "terroristes palestins", un negoci creixent a Israel

Es calcula que cada any uns 20.000 turistes passaran per aquests camp, un d'ells en territori ocupat

RedaccióActualitzat

Viure un atemptat suïcida amb bomba en un mercat de Jerusalem. És l'atracció turistíca que ofereix Calibre 3, un camp militar que s'ha convertit en una atracció. Una empresa israeliana ha fet del llarg conflicte amb el poble palestí un negoci turístic.

El camp és a Cisjordània, als territoris ocupats. Ofereix viure en primera persona una acció terrorista per aprendre de primera mà com actua l'exèrcit davant aquestes situacions.

Es tracta d'un parc temàtic, amb recreacions en viu dutes a terme per soldats i amb un curs ràpid on els ensenyen a disparar. Cada any hi passen 20.000 turistes. N'hi ha d'europeus, sud-americans, russos, xinesos i molts jueus nord-americans.

Cada turista ha pagat 115 dòlars per participar en l'"atracció". Durant dues hores viuen la recreació d'un atac suïcida en un mercat de Jerusalem seguit immediatament d'un atac amb ganivets.

 

Als turistes se'ls ofereix una demostració de com els gossos ensinistrats poden reduir els agressors. També se'ls donen nocions bàsiques de "krav maga", l'art marcial de les forces de seguretat israelianes, i  fins i tot els ensenyen a disparar armes.

Calibre 3 és alhora una acadèmia militar, però el seu principal instructor va decidir obrir-la a tot el públic. L'"atracció" té cinc estrelles en portals com Tripadvisor, on la gent destaca fins i tot que molts menors d'edat s'ho han passat molt bé participant en les activitats.

 

Queixes palestines i d'activistes

La ubicació, en territoris ocupats, indigna els palestins de les poblacions veïnes. Avisen els turistes que estan donant suport a una ocupació il·legal. També grups d'activistes ja han condemnat aquestes activitats. Consideren que és una manera cínica d'aprofitar-se del conflicte entre Israel i Palestina per fer diners.

Malgrat questes queixes, el diari israelià "Haaretz" ja recull que el negoci funciona i la idea s'està estenent a altres llocs d'Israel.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut