Amb el para-sol no n'hi ha prou per protegir-se de les radiacions ultraviolades.
Amb el para-sol no n'hi ha prou per protegir-se de les radiacions ultraviolades.
València

Els para-sols no ens protegeixen totalment de la radiació ultraviolada

Un estudi de la Universitat de València ha comprovat que els para-sols deixen passar entre un 34% i un 40% de la radiació ultraviolada, de manera que sota l'ombra d'un para-sol no s'està completament protegit de la radiació. Els experts continuen recomanant l'ús de crema solar d'alta protecció, ulleres de sol i evitar les hores centrals del dia, tot i portar para-sol.

Actualitzat
Segons l'estudi, elaborat pel catedràtic José Antonio Martínez-Lozano, el para-sol intercepta la radiació directa gairebé del tot, però la radiació difusa, radiació que es dispersa pels components de l'atmosfera, no la pot frenar.

Per realitzar el treball, publicat recentment a la revista "Photochemistry and Photobiology", l'equip va col·locar uns sensors de rajos ultraviolats a la base d'un para-sol normal simulant la situació real de persones assegudes i aixecades per calcular la radiació que reben les superfícies tant en el plànol horitzontal com el vertical.

Els científics esperen que aquest estudi ajudi a entendre millor alguns càncers de pell i s'evitin l'aparició de cremades solars i els danys oculars. D'altra banda, no cal oblidar que les radiacions ultraviolades també tenen efectes beneficiosos com el tractament de malalties dermatològiques i la formació de vitamina D3.

Anar al contingut