Imatge d'arxiu d'un grup d'alumnes del curs 2016/17 del Programa de Formació i Inserció per joves d'Auxiliar en Hoteleria i Rest…
Imatge d'arxiu d'un grup d'alumnes del curs 2016/17 del Programa de Formació i Inserció per joves d'Auxiliar en Hoteleria i Restauració que es va impartir a Sort. (horitzontal)

Els Pallars es queden sense cap Programa de Formació i Inserció per joves sense ESO de 16 a 21 anys

Actualitzat

ACN Tremp.-Aquest curs escolar les comarques del Pallars Sobirà i Jussà s'han quedat sense cap Programa de Formació i Inserció (PFI) destinat a joves sense ESO de 16 a 21 anys. Els dos darrers cursos PAI2Pallars impartia un curs d'Auxiliar en Hoteleria i Restauració però com que no és un centre educatiu ha caigut aquest any de la llista de beneficiaris de la subvenció. Per aquest curs ja hi havia 12 joves preinscrits que ara es queden sense formació. Des de PAI2Pallars lamenten que en tot el territori del Pallars no hi ha cap altre recurs que doni sortida a aquests joves i els ofereixi la possibilitat de retornar al sistema educatiu.

La majoria de joves preinscrits al PFI d'enguany pateixen una situació socioeconòmica complicada, amb un alt risc d'exclusió social, aspecte que els complicarà desplaçar-se a Les (Val d'Aran) o Balaguer (Noguera) a cursar aquests estudis. Aquestes dues localitats són les que imparteixen Programes de Formació i Inserció més pròximes als Pallars.Aquesta empresa creu que no es tenen en compte les peculiaritats i mancances del territori, deixant d'afavorir l'equilibri territorial i la igualtat d'oportunitats. I és per això que PAI2Pallars lamenta el criteri que s'ha seguit enguany per subvencionar els PFI, i volem deixar constància de les desigualtats socials que suposa pels joves de la zona aquesta decisió.A la demarcació de Lleida s'imparteixen 7 cursos d'aquestes característiques; 5 a Lleida ciutat, 1 a Les (Val d'Aran) i 1 a Balaguer (Noguera)

Anar al contingut