París

Els països de l'OCDE estan en recessió i ho estaran tot el 2009

Els països de l'Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, l'OCDE, han entrat en recessió i ho estaran al llarg del 2009. És el principal missatge que ha llançat aquesta organització, que ha revisat a la baixa les perspectives de creixement per als seus països membres i augura una caiguda del 0,3% del seu producte interior brut el 2009. La recuperació arribaria el 2010.

Actualitzat
La zona euro, el Japó i els Estats Units estaran en recessió l'any que ve, segons l'avançament de previsions de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, l'OCDE. De manera paral·lela, l'atur pujarà i la inflació anirà a la baixa. Tot, en un context d'incertesa que no desapareixerà fins al 2010.

"L'àrea econòmica de l'OCDE sembla haver entrat en recessió, l'ocupació està augmentant en molt països de l'OCDE i les projeccions apunten a una baixada prolongada del PIB que el 2009 serà d'un 0,3% menys", assegura l'organisme amb seu a París.

L'organisme concreta que la caiguda que patiran els Estats Units serà del 0,9%; la de la zona euro, del 0,5%, i la del Japó, del 0,1%. El 2010, segons aquests càlculs, seria quan començaria la recuperació, una recuperació que hauria de traduir-se en un creixement de l'1,5% per al conjunt de l'OCDE. En el cas dels Estats Units seria de l'1,6%, i a la zona euro no tan elevat, de l'1,2%. En canvi, el PIB japonès no passaria d'un augment del 0,6%.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut