Sant Feliu de Llobregat

Els pagesos del Baix Llobregat denuncien que l'aigua de la depuradora ha matat els conreus

Els pagesos del Baix Llobregat denuncien que l'aigua de la depuradora no és apta per regar els conreus i que el seu ús ha provocat la mort d'alguns cultius. Els agricultors de la comarca van haver d'utilitzar aigua de la depuradora per regar els camps entre febrer i maig, a causa de les mesures d'estalvi d'aigua promogudes pel govern. Ara reguen només amb aigua del riu Llobregat, tot i que amb menys litres de la concessió habitual, ja que encara hi ha vigent el decret d'excepcionalitat 1. Els agricultors, però, insisteixen que aquestes quantitats són insuficients per als conreus.

Actualitzat

Els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) consideren que les dotacions que concedeix l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) són "insuficients" per als conreus d'horta durant els mesos d'estiu, especialment a la zona del Baix Llobregat. El sindicat creu que el fet d'haver superat l'escenari d'excepcionalitat 2 hauria de fer que la dotació de reg fos més alta a la concedida actualment per l'ACA, a causa de l'estacionalitat dels cultius els mesos d'estiu, que és quan hi ha una major demanda d'aigua.

Per al col·lectiu de pagesos i ramaders, la dotació actual d'aigua per a reg "posa en perill la viabilitat dels cultius" i per això reclama menys restriccions. La JARC es queixa que, a causa de la sequera, a principis de juny tenien unes restriccions del 50% i que, malgrat l'augment de les reserves d'aigua, segueixen amb unes restriccions similars.

Anar al contingut