Els pagesos de la DO Penedès calculen que els costos per produir raïm se'ls han triplicat en un any

Vilafranca del Penedès.- Aquesta setmana, alguns pagesos de la Denominació d'Origen (DO) Penedès ja han començat la verema de les varietats més primerenques de la zona, com el Chardonnay. La temporada ha estat marcada, segons Josep Joan Saumell, coordinador comarcal de la Unió de Pagesos de l'Alt Penedès, per un increment dels costos de producció que 's'han arribat a triplicar' en un any degut a l'augment del preu del carburant i de les matèries primeres com els tractaments químics i per unes previsions de preus de venda del raïm a les cooperatives i als petits productors 'pròpies de fa quinze o vint anys'. Davant d'aquesta situació, Saumell titlla les expectatives de la pagesia de 'ruïnoses'.
Els pagesos de la DO Penedès calculen que els costos per produir raïm se'ls han triplicat en un any

Els pagesos de la DO Penedès calculen que els costos per produir raïm se'ls han triplicat en un any

Vilafranca del Penedès.- Aquesta setmana, alguns pagesos de la Denominació d'Origen (DO) Penedès ja han començat la verema de les varietats més primerenques de la zona, com el Chardonnay. La temporada ha estat marcada, segons Josep Joan Saumell, coordinador comarcal de la Unió de Pagesos de l'Alt Penedès, per un increment dels costos de producció que 's'han arribat a triplicar' en un any degut a l'augment del preu del carburant i de les matèries primeres com els tractaments químics i per unes previsions de preus de venda del raïm a les cooperatives i als petits productors 'pròpies de fa quinze o vint anys'. Davant d'aquesta situació, Saumell titlla les expectatives de la pagesia de 'ruïnoses'.