Votants al col·legi electoral al Passeig de Gràcia sobre la consulta sobiranista celebrada aquest diumenge a Barcelona. (Foto: ACN)
Votants al col·legi electoral al Passeig de Gràcia sobre la consulta sobiranista celebrada aquest diumenge a Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

Els organitzadors de les consultes treballaran per convocar un referèndum vinculant d'independència

La Coordinadora Nacional de Consultes sobre la Independència de Catalunya ha anunciat aquest dilluns que constituirà l'anomenada Assemblea Nacional Catalana a partir del 30 d'abril, amb la vista posada en la convocatòria d'un referèndum "convencional" i vinculant per la independència. Aquesta assemblea nacional de la societat civil naixerà amb l'objectiu d'establir les bases per la construcció de l'estat català.

Actualitzat
Tot i que han volgut deixar els detalls per la presentació oficial de demà dimarts, els representants de la coordinadora han reconegut que amb la consulta sobiranista de Barcelona es tanca un cicle i que, ara, cal donar un pas més, com és el de convocar un referèndum que converteixi la nació catalana en un estat independent.

La tasca de la Coordinadora, nascuda arran de l'èxit de la primera consulta organitzada a Arenys de Munt el 13 de setembre del 2009, ha estat difondre informació i assessorar totes aquelles poblacions que volguessin organitzar una Consulta per la Independència, que, finalment, han acabat sent més de 550 municipis. Des de l'inici, un dels objectius de la Coordinadora ha estat promoure que les diferents onades de consultes s'hagin convertit en un "veritable referèndum nacional" i no pas una simple agregació de consultes locals.    

Després de la jornada del 10-A, gairebé 900.000 catalans s'han pronunciat sobre la independència.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut