Arenys de Munt

Els organitzadors de la consulta d'Arenys busquen alternatives per desvincular-ne l'Ajuntament

Els organitzadors de la consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya, prevista per al 13 de setembre vinent a Arenys de Munt, busquen alternatives per desvincular-ne l'Ajuntament. L'organització es planteja llogar la sala que el consistori els pensava cedir per poder-hi fer la consulta però que un jutge de Barcelona ha suspès com a mesura cautelar. El govern espanyol recorda que la Constitució no parla d'autodeterminació mentre que els partits nacionalistes catalans han criticat l'atenció de l'executiu central a aquesta qüestió quan hi ha altres problemes com la crisi econòmica.

Actualitzat
Els organitzadors de la consulta per l'autodeterminació a Arenys de Munt, el 13 de setembre, busquen alternatives per fer-la i deixar-ne al marge l'Ajuntament, tal com ordena la justícia espanyola. Una possibilitat seria, segons apunten alguns organitzadors, pagar per a l'ús de la sala consistorial on es farà la consulta en lloc que el consistori la cedeixi.

Aquesta seria una alternativa per una consulta que el govern espanyol ha criticat amb contundència. La vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega s'hi va referir aquest divendres i va ser clara. Va dir que "el dret a l'autodeterminació i la independència estan fora de la Constitució" i va defensar la gestió de les institucions de l'Estat per evitar la consulta. Mentrestant, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, va criticar el suport del consistori a l'acte.

De la seva banda, ERC i CiU donen suport total als organitzadors i titllen de "desproporcionada" i "ridícula" la resposta de l'Estat. Esquerra ha anunciat que engegarà ara una campanya per fomentar la participació a la consulta.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, ha respost que la consulta sobiranista es mantindrà i s'ha mostrat convençut que es farà dins del marc legal.

De moment, el dilluns que ve, 7 de setembre, se sabrà si la jutge que porta el cas aixeca o manté la suspensió cautelar de la consulta. Prendrà la decisió després d'escoltar el consistori i l'advocat de l'Estat.
Anar al contingut