Barcelona

Els organitzadors de Barcelona Decideix demanden l'Ajuntament per no deixar-los instal·lar banderoles

Els organitzadors de la consulta de Barcelona Decideix del 10 d'abril han presentat un recurs als jutjats per denunciar la decisió de l'Ajuntament de la ciutat de no permetre'ls instal·lar banderoles que cridin a la participació. La plataforma entén que l'Ajuntament vulnera un dret fonamental simplement perquè no simpatitza amb la consulta.

Actualitzat
L'Ajuntament de Barcelona ha denegat als organitzadors el permís per col·locar 400 banderoles a la ciutat per animar a la participació de la consulta independentista amb l'argument que és un acte polític. Els promotors de la consulta, en canvi, ho veuen com una vulneració dels drets fonamentals, com ara el de la llibertat d'expressió, i per això ho han portat als jutjats.

El portaveu de la plataforma Barcelona Decideix, Alfred Bosch, demana una rectificació del consistori. "Davant d'aquesta gestió de l'equip de govern de l'Ajuntament i de l'alcalde Jordi Hereu, que entenem que és una gestió de baixa qualitat democràtica, nosaltres demanem que es retiri aquesta prohibició en una llicència que ja teníem concedida, i si això no és així, mantindrem el nostre recurs".

Els organitzadors denuncien també que els han posat multes de 150 euros per instal·lar en alguns districtes punts de votació anticipada.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut