Barcelona

Els okupes desallotjats de l'edifici de la Barceloneta tornen a ocupar l'immoble

Dos dies després que els Mossos d'Esquadra van desallotjar una vivenda okupada al barri barceloní de la Barceloneta, coneguda amb el nom de Milers d'Habitatges, la vintena d'okupes que hi vivien han aconseguit tornar-la a ocupar. Tres d'ells han pujat fins a l'última planta i han desplegat una pancarta en què es pot llegir "Prou d'esfondraments d'espais plens de vida", i la resta s'han encadenat a la planta baixa. Alguns veïns han donat suport als joves.

Actualitzat

Els okupes han aconseguit tornar a ocupar l'edifici de la Barceloneta. Tres d'ells han pujat fins a l'última planta i han desplegat una pancarta en què es pot llegir "Prou d'esfondraments d'espais plens de vida", i la resta s'han encadenat entre ells i en dues reixes de les finestres de la planta baixa.

Quan els joves han arribat a l'edifici, els operaris que treballaven en els obres prèvies a l’esfondrament han marxat. Aprofitant la reocupació, diversos joves han tret algunes de les pertinences que encara quedaven a Milers d'Habitatges, ja que se les van deixar el dia que els van fer fora. Mentrestant, alguns veïns s'han solidaritzat amb els joves amb una pancarta que deia: "Port 2000 expulsa i esfondra. Milers per al barri."

La policia catalana no ha intervingut per ara en la reocupació. Contràriament al que va passar dimarts, quan els Mossos d'Esquadra van desallotjar la vivenda. Inicialment el desallotjament es va fer sense incidents i amb l'ajuda d'una grua per fer baixar tres persones que s'havien penjat de la façana de l'immoble, una antiga caserna de la Guàrdia Civil situada al passeig Joan de Borbó. Posteriorment ,els ocupants de la casa desallotjada i alguns veïns van intentar impedir els treballs per tapiar l'immoble. Van encerclar els vehicles que duien el material d'obra i hi ha haver moments de tensió amb la policia. En l'estira-i-arronsa un membre del col·lectiu okupa va caure a terra i va patir lesions.

Anar al contingut