Barcelona

Els okupes de La Makabra anuncien actuacions legals contra el desallotjament

Els okupes de La Makabra tiraran endavant actuacions legals contra el desallotjament i posterior enderrocament de l'antiga fàbrica situada al districte de Sant Martí de Barcelona. L'advocat que representa el centenar de joves desallotjats, Antoni Lucchetti, considera que el desallotjament respon als interessos immobiliaris.

Actualitzat

El desallotjament de l'antiga fàbrica de tendals del Poblenou, que estava ocupada des de feia sis anys, es va iniciar ahir poc abans de les vuit del matí i es va allargar fins a primera hora de la tarda, sense que s'hi registressin incidents.

Després de ser identificats un per un, la policia va permetre als joves okupes, molts d'ells de nacionalitat estrangera, retirar tots els seus béns personals i el material, inclosos els 33 vehicles, la majoria caravanes, que estaven aparcades a l'interior de l'antic recinte fabril, situat a la confluència dels carrers Tànger i Àlaba.

Segons la policia autonòmica, únicament 12 dels 108 joves que estaven dormint al recinte van ser traslladats a comissaria per acabar de ser identificats, perquè no tenien la documentació en regla, encara que no es va fer cap detenció.

Ja a la tarda, centenars de persones es van concentrar a la plaça Sant Jaume per protestar pel desallotjament de La Makabra, que els joves okupes havien convertit en alberg i escola alternativa d'arts escèniques, especialment de circ. Durant la concentració, que es va desenvolupar sense incidents sota la vigilància de dotacions antiavalots dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, els manifestants van atribuir el desallotjament a interessos especulatius i van fer diversos exercicis circenses i actuacions musicals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut