Barcelona

Els observadors internacionals diuen que el 9-N ha estat "tot un èxit" malgrat les limitacions

Ian Duncan, portaveu dels observadors internacionals i eurodiputat unionista britànic, assegura la limitació del nombre de col·legis i les circumstàncies desafiants com els punts febles del procés participatiu

RedaccióActualitzat

La delegació d'observadors internacionals que ha supervisat el procés participatiu ha certificat que el 9-N ha estat "reeixit" tot i dur-se a terme sota circumstàncies "desafiants". En un comunicat llegit aquest diumenge pel seu portaveu, l'unionista escocès Ian Duncan, els vuit diputats de la delegació han posat de manifest que el procés ha tingut lloc en un ambient "calmat i obert" i que "ningú ha estat intimidat".

"No hem vist cap intent de persuadir ciutadans a participar en general o a donar suport a una opció en concret", ha dit Duncan. "Esperem que en el futur els catalans puguin participar en un procés així, sense els reptes que hem vist avui".

L'endemà del 9 de novembre, en una entrevista a "Els matins" de TV3, el portaveu dels observadors internacionals, l'eurodiputat unionista britànic Ian Duncan, ha assegurat que el procés ha estat tot un èxit:

"La limitació del nombre de col·legis electorals de ben segur que ha tingut un impacte, i les circumstàncies desafiants, també. Malgrat això, crec que el procés ha estat tot un èxit."

Sense problemes pel cens 

El portaveu dels observadors internacionals ha afegit que "el procés es va fer de manera oberta i sense cap amenaça" i, sobre el sistema de votacions sense un cens previ ha dit: "Aquest material es pot comprovar posteriorment. Per tant, hi ha confiança en el procés.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut