Els observadors són sovint envoltats de gent que els parla alhora de la situació que travessen.
Els observadors són sovint envoltats de gent que els parla alhora de la situació que travessen.
Damasc

Els observadors de la Lliga Àrab a Síria denuncien la presència de franctiradors en les protestes

L'arribada dels observadors de la Lliga Àrab a Síria ha posat en evidència el règim de Bashar al-Assad. La presència de testimonis estrangers, lliures de les pressions del govern sirià, ha esperonat la ciutadania descontenta amb el seu govern i el país ha viscut les manifestacions més multitudinàries dels últims mesos. Un dels observadors internacionals denuncia vivament la presència de franctiradors en una manifestació i exigeix al govern sirià que els retiri immediatament. Li dóna 24 hores i si no amenaça el règim amb noves sancions.

RedaccióActualitzat
Fins ara, l'oposició ha aconseguit mostrar al món a través d'internet la violència de l'exercit contra la població que protesta. I ara són els observadors internacionals els que han constatat la repressió de primera mà. Aquest últim dia de l'any han visitat els feus de la revolta: les ciutats d'Homs, Hama, Idleb i Daraa.

"Hem vist el franctirador amb els nostres propis ulls. Demanem a les autoritats que retirin els franctiradors immediatament. Ara mateix, ho posarem en coneixement de la Lliga Àrab i, si no hi ha una resposta en 24 hores, es prendran mesures."

Un oficial siri ha desmentit l'observador i assegura que ha confós les forces de seguretat sobre el terreny per mantenir l'ordre amb franctiradors.

Segons l'oposició, vint-i-dues persones han mort des de divendres en les manifestacions a diversos llocs del país, unes manifestacions que s'han multiplicat per la presència dels observadors. A Damasc, més de 100.000 persones van sortir al carrer. A Homs, van superar les 250.000.

Segons l'ONU, la repressió a Síria ha deixat des de l'inici de la revolta, el passat mes de març, més de 5.000 morts.













Anar al contingut