Els ministres d'Industria i Justícia han comparegut amb la portaveu del govern en la roda de presma posterior al Consell de Ministres. (Foto: E…
Soria ha comparegut en la roda de premsa del Consell de Ministres junt amb Sáenz de Santamaria i Gallardón. (Foto: EFE)
Madrid

Els números del sector elèctric tampoc quadraran aquest 2013 i es generarà entre 2.500 i 3.000 milions de dèficit

Els números del sector elèctric tampoc quadraran aquest 2013 i es generaran entre 2.500 i 3.000 milions de dèficit. El govern de Rajoy ha pres durant aquest any diverses mesures; entre aquestes, un doble increment de la factura de la llum, per reduir en 6.000 milions d'euros un forat de 26.000 milions, però el desajust fins al juliol fa impossible complir l'objectiu.

RedaccióActualitzat
El dèfcit tarifari espanyol continuarà creixent aquest 2013. a raó d'entre 2.500 i 3.000 milions d'euros, segons ha reconegut aquest divendres el ministre d'Indústria, Energia i Turisme. Aquest increment contradiu les previsions del govern, que després d'implementar diverses mesures, entre elles un fort augment de la factura de la llum des de principi d'any, va assegurar que seria suficient per quadrar els comptes.
 
L'executiu espanyol obligat per una sentència del Tribunal Suprem que li exigia solucionar l'anomenat dèficit tarifari, ha pres en els últims mesos diverses mesures per reduir en 6.000 milions un forat que ascendeix a 26.000 milions d'euros.  
 
Els consumidors han patit de primera mà aquesta "obligació", amb una doble pujada de la tarifa del 7% a l'abril i del 3,2% al mes d'agost en el cas del consum domèstic. Tot i això no n'hi ha prou.
 
La Comissió Nacional d'Energia xifra el desajust del sistema elèctric en 4.100 milions fins a juliol i ja reconeix que els ingressos previstos seran insuficients per cobrir costos.
 
Soria, però, no perd l'esperança i assegura ara que l'objectiu és que aquest 2013 sigui l'últim any de dèficit tarifari.
Anar al contingut