Elena Avellaneda

Els nous videojocs uneixen la qualitat gràfica amb la polèmica

L'any 2009 ha estat un període bastant prolífic pel que fa a la producció d'oci electrònic, malgrat el tancament d'un bon nombre d'estudis i retallades de plantilles a conseqüència de la baixada de vendes. Els creadors ens han obsequiat amb un seguit de jocs que seran un referent en el futur.

Actualitzat
"Uncharted 2: El Regne dels Lladres" ha estat per a moltes publicacions el joc de l'any. Creat per Naughty Dog, amb àmplia experiència en el món del videojoc, és una aventura d'acció en què el jugador interpretarà Nathan Drake, un heroi a la recerca de la pedra Cintamani. El millor és que han aconseguit que el jugador se senti transportat a l'interior d'una pel·lícula, com si en fos el protagonista. La qualitat visual dels escenaris, el dibuix exhaustiu de tots els personatges i un guió amb sorpreses i girs argumentals converteixen aquest joc en un ferm candidat a recollir un bon nombre de seguidors fidels.

La polèmica també acompanya moltes vegades el món del videojoc, i aquest ha estat el cas de "Call of Duty: Modern Warfare 2", continuació del treball fet per Infinity War en aquesta saga i apostant altre cop per la guerra moderna. El joc ha estat censurat a alguns països com el Japó o Rússia, principalment per un passatge en un aeroport rus en què alguns civils poden arribar a morir. Malgrat això, el joc ha estat un veritable èxit de vendes i ha aconseguit xifres que mai abans s'havien donat. A Espanya es van aconseguir vendre 123.000 còpies en una setmana i al Regne Unit se'n van arribar a vendre 1.230.000 unitats només en un dia.

De "Dragon Age: Origins" se'n pot destacar el sentit èpic, aspecte pel qual altres títols no poden distingir-se. La seva companyia creadora, Bioware, ha estat durant anys donant forma a un univers que sigui creïble. El resultat ha estat un joc que s'inspira en "Baldur's Gate" i que també s'inscriu en el gènere del rol. La història, els escenaris i els personatges han estat creats per fer que el jugador participi d'una il·lusió que sembla real. Les decisions del jugador tindran la seva conseqüència directa en aquest món virtual.

Cursa per Montserrat amb la Xbox

No podem tancar aquest cercle sense fer esment a dos altres títols importants: per una banda "Forza MotorSport 3" i per l'altra "New Super Mario Bros Wii". El primer és un joc de conducció exclusiu per a la Xbox 360 amb un acabat gràfic i un motor físic excel·lent que ha impactat entre els seguidors dels "racing games" però també ha sorprès per incloure, a part del clàssic Circuit de Catalunya, un recorregut anomenat "Camí Vell de Montserrat" que recrea molt fidelment aquest paisatge.

Pel que fa a "New Super Mario Bros Wii", malgrat que hi ha altres jocs de la consola de Nintendo més coneguts, aquest ha estat el més important pel jugador de tota la vida de la saga Mario. Ens ofereixen Mario en estat pur, un plataformes en dues dimensions amb un recorregut per diferents nivells amb un acabat excel·lent. A més, la possibilitat de jugar una partida entre quatre jugadors li afegeix interès. El clàssic de sempre està causant furor al Japó.

No podem oblidar tampoc jocs que malgrat el pas dels anys segueixen congregant un gran nombre de seguidors. Es tracta de "World of Warcraft", el qual aviat celebrarà el cinquè aniversari del seu llançament, i que el passat 9 de desembre va estrenar una nova actualització que va suposar novetats importants pels jugadors amb un nivell més alt.
Anar al contingut