Fragment del nou bitllet de 10 euros.
Nous bitllets de 10 euros a partir del setembre.
Frankfurt

Els nous bitllets de 10 euros compten amb noves i millors mesures de seguretat

Els nous bitllets de 10 euros, que s'han presentat aquest matí, començaran a circular el 23 de setembre, segons ha anunciat el Banc Central Europeu, que ha afegit que compten amb noves i millors mesures de seguretat.

RedaccióActualitzat

Els nous bitllets de 10 euros, que s'han presentat aquest dilluns, començaran a circular el 23 de setembre, segons ha anunciat el Banc Central Europeu, que ha afegit que compten amb noves i millors mesures de seguretat.

Un membre del Comitè Executiu del BCE, Yves Mersch, ha recordat que "dotze anys després de la introducció dels bitllets i les monedes d'euro, és fàcil subestimar-lo i oblidar com d'ambiciós, i de valent, va ser el projecte de posar l'euro en marxa" i ha afegit que la moneda única és un símbol tangible de la determinació de donar suport a la Unió Europea.

Mersch ha aprofitat la presentació dels nous bitllets per destacar la importància de mantenir la confiança dels ciutadans en l'euro. "Una de les principals raons per introduir les noves sèries de bitllets és garantir que tothom que els usi ho pugui seguir fent amb total confiança".

Els nous bitllets seran molt semblants als d'ara, però, igual que els bitllets de 5 que es van posar en circulació el maig passat, portaran un retrat del personatge de la mitologia grega Europa a l'holograma i a la marca d'aigua.

També s'ha anunciat que, a poc a poc, s'aniran canviant la resta de bitllets en ordre ascendent.


 

 

 

Anar al contingut