Nadó dormint
Amb aliments sòlids, els nadons dormen millor

Un estudi afirma que els nens dormen més i millor si prenen sòlids des dels 3 mesos

L'estudi s'ha fet amb més de mil infants a Anglaterra i Gal·les

Xavier DuranActualitzat

Els bebès dormen més i millor a la nit si a partir dels tres mesos se'ls introdueixen aliments sòlids. I com a conseqüència, els pares també descansen més. La primera conclusió és d'un estudi científic britànic. I la segona sembla la deducció lògica de la primera.

En el primer assaig controlat sobre aquest tema, els investigadors van dur a terme una experiència amb 1.303 nens i nenes de tres mesos nascuts a Anglaterra i Gal·les. Tots s'havien alimentat exclusivament amb alletament. Els nadons van ser distribuïts en dos grups. Un va seguir només amb llet materna, com recomanen l'OMS i el Comitè de Lactància Materna de l'Associació Espanyola de Pediatria que es faci fins als sis mesos. L'altre, sense abandonar l'alletament, va començar a prendre aliments sòlids. L'objectiu era comprovar si la creença que els aliments sòlids ajuden a dormir era certa o no.

Els resultats, publicats a la revista "JAMA Pediatrics", assenyalen que els nens i nenes que prenien aliments sòlids dormien més i es despertaven menys vegades que el grup que es va mantenir només prenent el pit.

Notícia relacionada: La llet materna, tractament per als nadons prematurs extrems

Les diferències són petites, però significatives. Durant els tres mesos que va durar l'estudi, els infants que prenien aliments sòlids dormien, de mitjana, 7,3 minuts més que els altres. Però la millora era progressiva i als sis mesos ja dormien 16,6 minuts més de mitjana. Com hem dit, també es despertaven menys vegades. No es detectaven diferències en les becaines diürnes.

Entre els aliments sòldis que es poden preparar hi ha fruites o verdures cuinades i triturades.

Els investigadors ressalten un fet que també té importància: els trastorns importants de la son eren molt més freqüents entre els nens que només prenien llet. I, segons expliciten els investigadors, això té relació directa amb la qualitat de vida de la mare. No diuen res sobre el pare, però se suposa que també estarà agraït si, gràcies als aliments sòlids, el seu fill o filla dorm més temps i més seguit.

ARXIVAT A:
CiènciaSalut
Anar al contingut