Equips de rescat a la cova Tham Luang, on 12 menors estaven atrapats (Reuters)
Equips de rescat a la cova Tham Luang, on 12 menors estaven atrapats (Reuters)

Els nens de Tailàndia estaven adormits o semiinconscients quan van ser rescatats

RedaccióActualitzat

Els 12 nens de Tailàndia van sortir adormits o només parcialment conscients de la cova on feia dues setmanes que estaven atrapats, segons ha confirmat l'últim bussejador que va abandonar la cavitat, Chaiyananta Peeranarong:

"Alguns estaven adormits, alguns movien els dits... [Com si] estiguessin marejats, però respiraven."

Aquesta afirmació suggereix que els haurien adormit amb sedants per evitar que durant l'evacuació tinguessin un atac de pànic i posessin en risc tot l'operatiu. Això no s'ha confirmat, però tampoc s'ha desmentit.

Cinc metres d'aigua bruta

Els equips de rescat van drenar tanta aigua com van poder de la cova inundada. Però, tot i això, alguns trams dels quatre quilòmetres que els menors havien de recórrer per arribar a l'exterior tenien una profunditat de cinc metres d'aigua bruta sense visibilitat.

La dificultat i els enormes riscos del camí es va evidenciar amb la mort d'un submarinista retirat que treballava en el rescat, divendres passat.

El mètode que els submarinistes van dir que s'utilitzaria per rescatar els nens consistia a ensenyar-los a bussejar i acompanyar-los durant el camí. Però aquesta opció era difícil de dur a terme, tenint en compte que alguns dels menors ni tan sols sabien nedar. A més, l'amenaça de pluges torrencials que podien inundar la cova va obligar a accelerar el rescat.

 

Notícia relacionada: Primeres imatges dels nens de Tailàndia després de 17 dies atrapats en una cova

 

Els adolescents, d'entre 11 i 16 anys, han passat 17 dies a la cavitat, però ara ja estan en bon estat de salut física i mental a l'hospital de Chiang Rai.

ARXIVAT A:
Menors
Anar al contingut