La capacitat de raonament dels nadons es manté durant la vida (Pixabay)
La capacitat de raonament dels nadons es manté durant la vida (Pixabay)

Els nadons tenen la mateixa capacitat de raonament que els adults

L'estudi de la Universitat Pompeu Fabra publicat a "Science" demostra que el raonament no està lligat al llenguatge

Actualitzat

Els nadons tenen la mateixa capacitat de raonament que els adults, segons un estudi d'investigadors de la Universitat Pompeu Fabra i l'ICREA  i que publica "Science".

La recerca s'ha fet amb adults i amb nadons de 12 i 19 mesos. Tots participaven en un experiment que consistia a veure uns dibuixos animats que els convidava a utilitzar la lògica per descobrir quin objecte estava amagat dins d'una capsa.

A través del sistema "EyeTracker", que mesurava la posició dels ulls cada 16 mil·lisegons, els investigadors van comprovar que quan s'activava el raonament es dilataven les pupil·les dels participants, de la mateixa manera i en el mateix moment del procés de deducció, i independentment de l'edat.

Els resultats demostren que el raonament bàsic no està lligat al llenguatge i que ja és present en els primers mesos de vida, com explica Luca Bonatti, investigador principal de l'estudi.


"El mateix tipus índex conductual que nosaltres podem verificar en un nen de 12 mesos el trobem en un adult de 30 anys. Això suggereix que els processos de raonament elementals essencialment són els mateixos al llarg de tota la vida."

 

L'estudi, que s'ha fet en col·laboració amb investigadors hongaresos i polonesos, aporta una estratègia nova per poder estudiar en el futur els mecanismes del raonament humà.

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut