Sant Carles de la Ràpita

Els musclaires dels Alfacs aprofiten els mol·luscos que no venen per fer pinso per a peixos

Els musclos i ostres que no es poden vendre perquè són massa menuts o estan trencats són un subproducte de difícil eliminació. A la badia dels Alfacs han trobat un sistema per aprofitar-lo, consistent a triturar els mol·luscos i convertir-los en pinso per a peixos. El mecanisme ha començat a funcionar en període de proves aquesta campanya i reaprofitarà un total d'un milió de quilos de producte a l'any.

Actualitzat
Cada dia llencen els mol·luscos triturats a unes basses on s'alimenten cries de peix. La vegetació que s'ha plantat al sistema de basses actua com a depuradora natural de l'aigua abans que aquesta faci cap a la badia. Els musclaires dels Alfacs també s'han unit per comercialitzar conjuntament la seva producció. Això els ha permès vendre el musclo al doble de preu. El sector vol potenciar la imatge de qualitat del seu producte i amb aquest objectiu participarà en la primera diada del musclo i l'ostró a Sant Carles de la Ràpita el pròxim dia 19.
Anar al contingut