La Granadella

Els municipis pròxims a Ascó volen més informació sobre el magatzem nuclear

Els alcaldes dels municipis lleidatans més pròxims a Ascó s'han reunit a la Granadella per reclamar més informació sobre el magatzem de residus nuclears a què Ascó opta. Davant d'aquesta petició, la Diputació de Lleida elaborarà un estudi per analitzar l'impacte positiu i negatiu que la nova instal·lació tindrà sobre el territori. Un segon aspecte rellevant serà el càlcul de les compensacions que hauria de rebre el territori en forma de noves infraestructures, si finalment es construeix el magatzem a la Ribera d'Ebre.

Actualitzat
Els alcaldes consideren que s'està actuant amb "manca de planificació i improvisació". El magatzem seria la vuitena infraestructura amb incidència sobre el medi ambient que es construiria en un radi de 20 quilòmetres. Per aquest motiu, i segons han reclamat els alcaldes, la Diputació de Lleida elaborarà un informe detallat, per tenir dades sobre l'impacte, els beneficis i les compensacions que poden exigir els municipis. I és que, segons ha explicat el president de la Diputació, Jaume Gibert, el que es reclama és que "si hem d'acollir una sèrie d'infraestructures, n'hi ha d'haver d'altres que ens ajudin a millorar la situació de tots els nostres pobles".

La reunió s'ha fet a la Granadella, on a banda de l'alcalde d'aquest municipi hi han assistit els alcaldes de Llardecans, Bovera, Bellaguarda, Maials o Almatret.
Anar al contingut