La central nuclear d'Ascó
La central nuclear d'Ascó
Madrid

Els municipis espanyols amb centrals nuclears reclamen que es revisin els protocols d'emergència

Els municipis espanyols amb centrals nuclears reclamen que, en les proves d'estrès que es faran a les plantes de l'Estat després de la crisi del Japó, es revisin també els protocols d'emergència i de protecció civil. L'exigència l'han feta arribar al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) en una reunió que ha tingut lloc aquest dimarts amb els representants de les 70 localitats que componen l'Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears (AMAC).

Actualitzat
Els municipis han subratllat també que el cas de Fukushima ha evidenciat els problemes de les piscines amb residus nuclears. Per això consideren prioritari accelerar la construcció de l'anomenat "cementiri nuclear", que és un tipus d'emmagatzematge en sec. És necessari "que es faci un magatzem temporal centralitzat de residus radioactius en sec i no mantenir el combustible en piscines perquè sabem que les piscines al Japó han estat un problema afegit a l'accident produït pel tsunami i el terratrèmol", ha explicat el gerent de l'associació de municipis en àrees nuclears, l'AMAC, Marià Vila d'Abadal.

El Consell de Seguretat Nuclear espanyol ha transmès un missatge de normalitat sobre el funcionament de les centrals nuclears espanyoles remarcant que la seguretat està per damunt que cap altra consideració.

Després de l'accident al Japó, el govern espanyol ha sol·licitat una revisió dels plans de seguretat de les sis plantes nuclears operatives a Espanya. Segons el Consell de Seguretat Nuclear espanyol, els nous exàmens a les nuclears estaran definits a l'estiu i duraran 6 mesos.

Anar al contingut