Una instal·lació elèctrica al Soleràs, a les Garrigues, un dels municipis afectats pels talls de llum
Una instal·lació elèctrica al Soleràs, a les Garrigues, un dels municipis afectats pels talls de llum
Lleida

Els municipis de Lleida amb talls de llum pel temporal reclamen més inversions a Endesa

Indignació als municipis de les Garrigues, l'Urgell, la Segarra i el Pallars, que en alguns casos han estat 48 hores sense llum

RedaccióActualitzat

Una vintena de municipis de les Garrigues, l'Urgell, la Segarra i el Pallars Jussà fan front comú per reclamar més inversions a Endesa. Enmig del temporal de pluja i neu, aquest cap de setmana, més de 9.000 abonats han tingut talls de subministrament.

Els pobles afectats estudien reclamar danys i perjudicis a Endesa i li exigeixen que destini més pressupost a mantenir les línies. En les pròximes hores, els ajuntaments faran arribar un informe detallat de les afectacions a la direcció general d'Indústria de la Generalitat.

Les queixes se centralitzen a través dels Consells Comarcals. El president del consell de la Segarra, Xavier Casoliba, creu que "la inversió que fa l'elèctrica a les seves infraestructures és molt menor a Catalunya" i per això "passa el que passa". Per la seva part, el president del consell de les Garrigues, Antoni Villas, ha defensat que "es posi al dia el sistema elèctric d'aquestes zones desafavorides".

Entre aquests, una casa de colònies de Montoliu de Segarra, on hi havia allotjats prop d'un centenar de nens que van tornar a casa poc després que es restablís el servei, després de 24 hores sense llum.

Segons Endesa, el motiu va ser la manipulació de la instal·lació elèctrica de la casa de colònies, on algú es va endur dos dels tres fusibles de la caixa (els que alimentaven d'electricitat la casa). L'alcalde de Montoliu, però, Vicenç Roig, opina que l'empresa no pot defugir responsabilitats:

"És una avaria poc important i que, en canvi, ens ha suposat estar 30 hores sense llum, encara em sembla més vergonyós, una cosa tan senzilla que no l'hagin detectada fins passades gairebé 30 hores."

El Consell del Pallars Jussà reclama un protocol perquè la situació no es torni a repetir i demana que s'instal·lin grups electrògens per garantir el subministrament.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut