Catalunya

Els municipis catalans posen en marxa dispositius d'ajuda als "sense sostre" per l'onada de fred

Molts municipis han posat en marxa dispositius d'assistència als "sense sostre" per l'onada de fred siberià que ja és a Catalunya i que s'allargarà en els pròxims dies. A Tarragona se'n diu "operació Iglú" i hi participen la Guàrdia Urbana, la Creu Roja i Protecció Civil. A Barcelona, 55 persones han pogut contactar unes 200 que estaven majoritàriament al carrer. A Lleida i Girona, també han previst actuacions per l'onada de fred.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Barcelona ha activat durant aquesta nit l'"operació Fred", per atendre els "sense sostre". Aquest dispositiu el formen 55 persones, entre els equips d'emergències de l'Ajuntament de Barcelona i voluntaris de la Creu Roja, que han pogut contactar amb unes 200 persones. Unes 140 han estat contactades al carrer i unes 70 s'han dirigit directament al Centre d'Urgències i Emergències Socials que l'Ajuntament té al districte de Sant Andreu. A la capital catalana, s'ha començat a escampar sal a la part alta de la ciutat, especialment per garantir els accessos dels hospitals de Sant Joan de Déu i la Vall d'Hebron.

A Tarragona, l'Ajuntament també ha engegat l'"operació Iglú", per atendre les persones sense sostre en uns dies de temperatures molt baixes. Quinze persones, entre Guàrdia Urbana, Creu Roja i Protecció Civil han atès les persones que han trobat pel carrer. El dispositiu durarà fins diumenge, quan està previst que acabi l'alerta pel fred.

A Girona també s'han habilitat espais municipals per si calgués allotjar algú i, també s'ha contactat amb persones grans que viuen soles i amb els serveis socials.

A les comarques de Lleida, aquest dijous al matí hi haurà una reunió del comitè d'emergència. S'intentarà mantenir els carrers nets de gel i contactar amb les persones sense sostre. Els ramaders temen que alguns animals acabats de néixer no aguantin temperatures tan baixes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut