El cantant canadenc Shawn Mendes ha estat el gran triomfador als MTV Europe Music Awards (Reuters)
El cantant canadenc Shawn Mendes ha estat el gran triomfador als MTV Europe Music Awards (Reuters)
Londres

Els MTV Europe Music Awards coronen Shawn Mendes

Altres músics guardonats han estat Ed Sheeran, Kendrick Lamar, Camila Cabello o Miguel Bosé, premi MTV a millor artista espanyol

RedaccióActualitzat

El cantant canadenc Shawn Mendes ha estat el gran triomfador als MTV Europe Music Awards en una de les cerimònies més espectaculars que es recorden. Aquest jove cantautor, de 19 anys, s'ha endut els premis de millors fans, millor artista i millor cançó per "Nothing's holding me back", que ha sonat en directe a la gala. Així doncs, Shawn Mendes s'ha endut més de la meitat dels 5 premis als quals estava nominat.

 

El músic canadenc s'ha imposat a la gran favorita, Taylor Swift, que ha marxat amb les mans buides i comptava amb 6 nominacions. 

Ed Sheeran s'ha endut el premi al millor directe. Eminem, per la seva banda, s'ha imposat a millor artista de hip-hop davant de l'autor d'un dels discos més aclamats de l'any, Kendrick Lamar, que s'ha hagut de confirmar amb el premi MTV a millor vídeo.

Aquests premis són també un trampolí o una plataforma per a joves artistes. Com és el cas de la cubana Camila Cabello, que gràcies al seu hit "Havana", interpretat també a la gala, s'ha endut el guardó a millor artista pop, o la britànic Dua Lipa, de només 22 anys, que s'ha endut el d'artista revelació.

També s'han endut premi Coldplay, millor banda de rock, i U2, que ja tenien assegurat el premi de "millor icona mundial" i han estrenat en directe el seu darrer single. 

Miguel Bosé, finalment, ha guanyat el premi MTV a millor artista espanyol.

La gala, que l'any vinent es farà a Bilbao, s'ha celebrat a Londres. Ha estat una de les cerimònies amb més ritme que es recorden, en què s'ha donat prioritat a les actuacions musicals i no a la recollida de premis, i s'entén que hagi estat així, entre altres coses per l'absència d'Ed Sheeran, premi al millor directe; i la de Taylor Swift, pocs dies després d'haver publicat el seu disc, però que era la més nominada fins i tot abans d'haver-lo editat.

Les actuacions han tingut lloc en un dels escenaris més grans que s'ha vist mai en una cerimònia dels MTV, convertit en una gran pantalla amb plataformes mòbils i portes secretes. Ara Bilbao tindrà el repte de superar aquesta gala, que han seguit unes 7.000 persones.

Anar al contingut