Els Mossos van parar i denunciar 8.410 conductors sense carnet durant el 2016

Més de 2.000 no se l'havien tret mai i més de 5.000 havien perdut tots els punts a causa de l'excés de velocitat, fer servir el telèfon mòbil o conduir beguts i drogats

RedaccióActualitzat

L'any passat, gairebé 8.500 persones van ser parades i denunciades mentre circulaven conduint un vehicle sense permís de conduir per les carreteres catalanes. La majoria, un 63%, va ser perquè havien perdut tots els punts, un total de 5.322 conductors. Són xifres una mica més altes que les de l'any anterior.

Però 2.269 els van denunciar perquè no n'havien tingut mai, de carnet. En la resta, fins a 819, el motiu va ser perquè tenien el permís suspès. Tot això genera una activitat judicial considerable: cada dia, a Catalunya, hi ha 24 sentències contra persones enxampades quan conduïen sense carnet.

Velocitat, mòbils i consum de drogues

Cada any perden tots els punts del carnet de conduir unes 3.000 persones a Catalunya. Les infraccions més freqüents que provoquen aquesta pèrdua són prou conegudes: l'excés de velocitat, l'ús del telèfon mòbil mentre es condueix i la conducció sota els efectes de l'alcohol o de drogues.

 

Aquestes persones, la immensa majoria homes, si volen tornar a conduir, es veuen obligades a fer un curs en una autoescola i aprovar-lo. Són cursos en què participen testimonis de persones que s'han quedat paraplègiques o tetraplègiques a causa d'accidents, i volen conscienciar i sensibilitzar els condemnats per infraccions greus del riscos reals que provoquen amb la seva conducta.

♦ Més de 8.300 conductors enxampats sense carnet o amb el permís suspès en tot el 2015

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut