Cornellà de Llobregat

Els Mossos tracten l'atac a la comissaria de Cornellà com "un atemptat terrorista"

Interior confirma que és tracta d'un fet aïllat i que no han trobat armes ni explosius al domicili de l'home abatut

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra investiguen el que ha passat aquest dilluns de matinada a la comissaria de Cornellà de Llobregat com "un atemptat terrorista".

Així ho ha assegurat el comissari superior dels Mossos, Rafael Comes, en una roda de premsa en què ha explicat que l'individu que ha irromput a la comissaria tenia "una voluntat clarament homicida i premeditada".

Segons ha relatat Comes:

"Aquesta matinada, a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cornellà, s'han produït uns fets d'extrema gravetat en els quals hem de lamentar la mort d'una persona. Cap a tres quarts de sis de la matinada, un individu ha intentat accedir a la comissaria. Ha trucat a l'intèrfon i ha demanat a l'agent de recepció que volia fer una consulta, de manera insistent."

"L'agent de recepció ha obert la porta de manera automàtica, aquest individu ha accedit a la comissaria i, amb una voluntat clarament homicida i predeterminada per agredir l'agent i acabar amb la seva vida, l'ha agredit."

"Se li ha abraonat amb un ganivet de dimensions considerables i l'agent, a fi d'evitar danys a la seva integritat física i a fi de salvar la seva pròpia vida, ha fet ús de l'arma de foc i ha provocat la mort d'aquest individu."

 

L'atacant ha mencionat el nom d'Al·là

En referència al que ha dit l'atacant quan ha entrat a la comissaria, Comes ha dit que l'agent atacada només recorda que ha fet menció a Al·là i que aquest és un dels indicis per tractar-ho com un acte de terrorisme:

"L'agent només pot recordar que esmentava Al·là, les altres paraules eren indescriptibles, segons l'agent, i no recorda exactament què deia més a part d'Al·là, i, per tant, amb aquests indicis, de moment, ho estem tractant com un atemptat terrorista."

Verificar-ne la identitat

Comes ha confirmat el que ja se sabia de l'atacant: que portava documentació que acreditava que era veí de Cornellà, d'origen algerià, i que no té antecedents policials.

De tota manera, el comissari ha precisat que encara els cal verificar la identitat amb les empremtes digitals. També volen esbrinar si les empremtes estan relacionades amb algun fet delictiu, cosa que contrastaran amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, i també a nivell internacional.

Comes també ha explicat que tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil participaran en la investigació de l'atac, de la qual s'encarregaran els mateixos Mossos d'Esquadra.

També estaran pendents de la informació que l'autòpsia del cadàver pugui aportar al cas.

 

 

Registre a l'habitatge

Aquest dilluns a la tarda, una comitiva judicial ha entrat a l'habitatge de l'atacant després d'haver-lo inspeccionat els Mossos d'Esquadra.

Les feines per al registre han començat poc abans de les 14 hores, i s'han desallotjat als veïns per seguretat, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

Abans d'entrar la comitiva judicial, hi han entrat una desena d'agents dels Grups Especials d'Intervenció (GEI) dels Mossos, i després de la Unitat Canina.

Finalment, cap a tres quarts de set del vespre, tant els Mossos com la comitiva judicial han sortit de l'habitatge. Els agents han sortit amb algunes bosses de plàstic, tot i que des del cos no s'ha volgut detallar si s'han endut material ni de quin tipus. Per la seva banda, la comitiva judicial n'ha sortit amb material dins de diverses bosses.

Un cop acabat el registre a l'habitatge, els Mossos han començat a treure el cordó policial al voltant de l'edifici i han permès que hi tornin els veïns, desallotjats per seguretat.

 

 

 

"Un fet aïllat"
 

En la roda de premsa d'Interior posterior a la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista, que s'ha fet a la tarda, el conseller de l'Interior, Miquel Buch, ha qualificat l'atac a la comissaria de Cornellà de fet aïllat:

"És un fet aïllat que tenia per objectiu atacar la policia i que ha estat neutralitzat."

Buch ha reiterat que el cas està sota secret de sumari:

"No podem proporcionar més detalls de l'atac a la comissaria de Cornellà perquè la informació està sota secret de sumari."

Per la seva part, el comissari superior dels Mossos, Rafael Comes, ha confirmat que no s'han trobat ni armes ni explosius en el registre al domicili de l'home abatut.

Pel que fa a l'agent que ha disparat a l'atacant i el sergent que estava de guàrdia amb ella, han rebut atenció psicològica després de l'atac.

ARXIVAT A:
Terrorisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut