Barcelona

Els Mossos resolen un cas d'homicidi analitzant la sorra dels pulmons de la víctima

Amb l'anàlisi de la sorra van poder trobar el lloc exacte on s'havia ofegat

RedaccióActualitzat

Els Mossos han resolt un cas d'homicidi gràcies a un estudi comparatiu de sorres. Han pogut descobrir on va ser ofegada la víctima, una menor, a partir de la sorra que li van trobar als pulmons. I determinar això ha servit per formalitzar la condemna per homicidi al seu agressor, un home que ha de complir 13 anys i mig de presó.

Ana Castro, una noia de 15 anys, va aparèixer morta el 6 de maig del 2013 en una escullera de la platja de la Mar Bella de Barcelona. El cadàver va aparèixer en estat de descomposició. Feia 8 dies que la seva família havia denunciat la desaparició de la noia. La fiscalia va acusar un home de 22 anys d'haver-la ofegat i d'haver-ne amagat el cos entre les roques. Els membres del jurat van admetre que no hi havia proves directes contra ell. La policia científica dels Mossos d'Esquadra va aportar, però, un indici concloent que va acabar resolent el cas. Van analitzar la sorra que hi havia als pulmons de la noia per determinar el lloc exacte on s'havia ofegat.
 

Jaume Viladegut, del laboratori químic dels Mossos d'Esquadra, explica exactament com es va analitzar:

"Es van filtrar i es van identificar quines parts hi havia a partir de les tècniques de difracció de raigs X. Un cop obtinguts els resultats, es va comparar amb totes les sorres de la platja de la Mar Bella per identificar exactament en quin punt s'havia ofegat la noia. Això va permetre situar la víctima a l'espigó de la Mar Bella, al costat d'uns blocs de granit. En aquests blocs, per efecte de la meteorització, s'havien produït una sèrie de sediments que es van identificar en els pulmons i així es va poder identificar exactament el punt on es va ofegar la víctima."

El lloc de l'ofegament de la noia coincidia amb el punt en què testimonis i el rastre del telèfon mòbil havien situat el sospitós. Finalment, l'home va ser condemnat el mes passat a 13 anys i mig de presó per homicidi amb agreujant de superioritat. 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut