El dispositiu respon a l'increment del turisme aquests dies festius
El dispositiu respon a l'increment del turisme aquests dies festius
Barcelona

Els Mossos reforcen el dispositiu antiterrorista durant la Setmana Santa

El conseller d'Interior ha justificat el dispositiu per l'afluència de turistes i ha remarcat que no es pretén llançar un senyal de "preocupació exagerada"

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra reforçaran el dispositiu antiterrorista durant la Setmana Santa, amb més efectius i controls, especialment als punts sensibles que concentrin més aglomeracions, davant l'afluència massiva de turistes durant aquest període de vacances.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha precisat que l'alerta antiterrorista segueix en el mateix nivell al qual es va elevar després dels atemptats de París, en el punt 4 d'una escala d'1 a 5, idèntica a la que regeix a la resta d'Espanya. Espadaler ha remarcat que manté converses periòdiques amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, sobre l'alerta antiterrorista i ha aclarit que no pretén llançar un senyal de "preocupació exagerada".

"Tenim un problema, però ho hem de situar en el seu terme just", ha indicat el conseller, després de ressaltar que hi ha un "molt bon nivell" d'intercanvi d'informació entre els cossos policials i els serveis d'informació, que seguiran treballant "sense alarmar i sense abaixar la guàrdia".

Això no obstant, per l'arribada de la Setmana Santa, s'ha acordat que els Mossos d'Esquadra reforcin el dispositiu antiterrorista als punts sensibles, amb més personal i controls. Es mobilitzarà tota la unitat antiavalots i agents de la unitat de recursos operatius davant la massiva afluència de turistes, amb l'objectiu de mantenir una presència policial "d'acord amb el nivell d'alerta establert".

 

Anar al contingut