Barcelona

Els Mossos reforçaran els controls en zones turístiques arran de l'atemptat de Niça

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ho ha dit després de la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista de Catalunya per concretar les mesures que s'emprendran després de l'atac

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha dit que el govern reforçarà la presència dels Mossos d'Esquadra en zones turístiques d'una "afluència especial" de visitants, sense especificar quines. Després de l'atemptat de Niça, Jané ha enviat aquest missatge als ciutadans:

"Volem traslladar un missatge de serenitat i de confiança perquè tenim uns cossos policials que estan actuant, que vetllen per la nostra seguretat, i que treballen de manera intensa i coordinada."

El conseller ho ha explicat en una compareixença informativa posterior a la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista de Catalunya, que ha durat dues hores. Aquesta trobada s'ha fet al Palau de la Generalitat, sota la presidència de Carles Puigdemont i la presència dels màxims comandaments de la policia de Catalunya. El titular d'Interior ha explicat que es manté el nivell 4 sobre 5: "El 5 significaria estar en un risc imminent. No estem en aquest nivell d'emergència, però sí que estem en màxima alerta". Jané ha indicat què notarà el ciutadà a partir d'ara:

"Més presència policial, més presència d'armes llargues amb els dispositius als diversos controls. Potser un ciutadà es trobarà que és retingut en un d'aquests dispositius estàtics de control."

Col·laboració ciutadana

Aquest matí, el conseller Jané ja havia avançat a "El matí de Catalunya Ràdio" i a "Els matins" de TV3 que els Mossos d'Esquadra reforçaran els controls. Jané també ha fet una crida a la col·laboració dels ciutadans:

"Màxima col·laboració també entre la ciutadania quan es pot detectar algun element de risc i, sobretot, passar-nos informació, estar atents, reforçar-nos i no abaixar la guàrdia."

El conseller d'Interior recorda que cada setmana es fa una valoració del risc a Catalunya, i sobre el nou "modus operandi" dels terroristes assenyala:

"Aquesta modalitat que avui ens ha sorprès ja va ser una modalitat suggerida des de la mateixa organització, el 2014, el 22 de setembre, i recordo també que després hi va haver atropellaments a Dijon, a Nantes o als mercats nadalencs. Ells han fet diversos comunicats dient: 'Feu mal com pugueu i de la manera que pugueu'."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut