Peces recuperades per la Secció de Patrimoni Històric dels Mossos d'Esquadra.
El bisbat de Sant Feliu de Llobregat ha recuperat un bust romà del segle I. (Foto: ACN)
Olesa de Bonesvalls

Els Mossos recuperen dues peces de gran valor artístic robades d'un conjunt històric de l'Alt Penedès

La Unitat Central de Robatoris i Patrimoni Històric dels Mossos d'Esquadra ha trobat dues escultures -un bust romà del segle I i una creu del segle XVI- que van robar el mes de febrer i que pertanyen al bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Les dues peces, que estaven exposades en un edifici medieval d'Olesa de Bonesvalls, a l'Alt Penedès, han estat localitzades en un celler de la mateixa localitat.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han recuperat dues peces de gran valor artístic sostretes d'un conjunt històric de l'Alt Penedès. Es tracta d'un bust romà del segle I i una creu goticorenaixentista que van desaparèixer el mes de febrer de l'Hospital de Cervelló de la localitat d'Olesa de Bonesvalls, propietat del bisbat de Sant Feliu de Llobregat. La policia les va trobar en un celler de la mateixa localitat en unes condicions molt precàries a causa de la humitat i el mal estat d'aquest espai. Arran d'aquesta operació han quedat imputats els dos masovers, ja que a banda de ser els encarregats de la custòdia i manteniment de tot l'edifici, havien fet unes obres de reforma en una zona en la qual no podien fer-les.

La investigació va començar després que els encarregats de vigilar el conjunt medieval d'Olesa de Bonesvalls es van adonar que faltava un bust romà del segle I, un element funerari de l'època imperial romana de la dinastia Júlio-Clàudia. Posteriorment, el Departament de Cultura va comunicar que, a banda d'aquest bust, també trobaven a faltar la creu del segle XVI.

Els Mossos van començar les gestions i, tal com estableixen els protocols internacionals relacionats amb la desaparició d'obres d'art, aquestes peces es van incloure en un registre de la Interpol. La investigació ha permès recuperar-les, finalment.
Anar al contingut