Els Mossos pentinen Ripoll i Manlleu buscant Younes Abouyaaqoub

El principal sospitós de ser el conductor de la furgoneta de la Rambla vivia a Ripoll i era molt conegut a Manlleu

RedaccióActualitzat

La investigació dels atemptats jihadistes a Barcelona i Cambrils està centrada a localitzar Younes Abouyaaqoub, que vivia a Ripoll. Abouyaaqoub era força conegut a Manlleu, i per això aquest dissabte a la nit i la matinada de diumenge la recerca policial s'ha centrat en aquestes dues poblacions, per si algú l'ha pogut amagar o ajudar-lo a fugir. Aquest dissabte la seva mare va demanar-li que s'entregués a la policia.

A més, en les últimes hores ha agafat força la hipòtesi que Younes seria el conductor de la furgoneta que va provocar el terror a la Rambla. El seu germà, de nom Hussein, figura entre els morts en l'atemptat de Cambrils. La seva detenció i la identificació de les dues persones mortes aparegudes a Alcanar són ara entre els principals reptes de la policia.

 

♦ Younes Abouyaaqoub, en cerca i captura, anàlisi d'Anna Teixidor

 

 

L'imam, possible reclutador

L'altra principal línia d'investigació se centra al voltant d'Abdelbaki Es Satty, que havia exercit d'imam a Ripoll. Se sospita que podria haver reclutat i dirigit els autors dels atemptats. De fet, familiars dels abatuts pels Mossos a Cambrils l'assenyalen com a més que possible reclutador de la cèl·lula terrorista.

La investigació ara compta amb els nous indicis que es puguin extreure del que s'ha trobat en l'escorcoll que s'ha fet a l'habitació on vivia. Ha estat l'últim dels nou registres que s'han fet a la població. La policia sospita, de fet, que l'imam, Abdelbaki Es Satty, podria ser un dels morts sense identificar d'Alcanar.

Es Satty va excercir primer en una mesquita petita de Ripoll i el 2016 va traslladar l'activitat a la mesquita nova. Aquest juny va deixar de fer d'imam i, segons ha explicat el seu company de pis, aquest dimarts li va dir que se n'anava al Marroc. Des de llavors no se n'ha sabut res més.

L'enigma de Sant Just Desvern

Un altre incògnita per desvelar encara és qui conduïa el cotxe que es va saltar el control de policia a la Diagonal. El cotxe va aparèixer aparcat a Sant Just Desvern, davant de l'edifici Walden, amb el seu propietari a dins, mort a ganivetades.

Una de les hipòtesis amb què treballen els Mossos és que l'autor de la massacre hauria matat el conductor i hauria utilitzat el vehicle per fugir de la policia saltant-se un control a la Diagonal, però encara no hi ha cap prova definitiva que ho confirmi.

Per això tampoc el conductor assassinat, un home de Vilafranca de 34 anys, no és considerat encara per la policia com una víctima més de l'atemptat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut