Barcelona

Els Mossos obren una investigació per l'agressió a un turista per part d'un manter

L'agressió reobre la batalla entre comerciants i Ajuntament pel fenomen del "top manta"

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació arran de l'incident d'aquest dimecres al vespre a la Plaça de Catalunya, en què un manter va agredir un turista nord-americà amb un cinturó. Amb la investigació, els Mossos volen localitzar, identificar i detenir els autors dels fets.

A través de gestions del consolat dels Estats Units a Barcelona, els Mossos han localitzat l'afectat i la seva família, que ha presentat denúncia aquest divendres a la tarda. Com a conseqüència de l'agressió, l'home va resultar ferit al cap i va ser traslladat a l'hospital, on va rebre l'alta poques hores després.

Dues persones més de la seva família presentaven cops i contusions arran de l'incident, per la qual cosa també denunciaran els fets.

 

 

El turista: "Vaig sentir que la meva vida corria perill"

Per la seva banda, el turista agredit,José Bravo, de 45 anys, ha explicat a TV3 la seva versió dels fets després de rebre l'alta a l'hospital Clínic, on va ser atès per ferides al coll després de rebre un cop de sivella d'un cinturó.

Segons ell, va decidir travessar el carrer i defensar la senyora a qui estaven recriminant un grup de manters perquè va pensar que "li podien fer mal".

"Em vaig posar enmig i aleshores em van començar a atacar a mi. Venien grups de tot arreu. Em van atacar amb cinturons. I vaig començar a córrer perquè vaig sentir que la meva vida corria perill".

Polèmica a Barcelona arran de l'incident

L'incident no és un cas aïllat, ni exclusiu de Barcelona, perquè la problemàtica afecta altres pobles de costa, però ha provocat una polèmica entre totes les parts implicades.

El govern d'Ada Colau ha condemnat l'agressió i l'ha considerat "inacceptable". Tot i això, ha negat que hi hagi impunitat amb els manters i ha reclamat una resposta global amb d'altres municipis involucrats.

 

Des del sindicat de manters també han condemnat l'agressió, però apunten que no s'ha explicat tot. Un membre d'aquesta agrupació, Lamin Bathily, ha exposat.

"M'hauria agradat que mostressin per què els manters van reaccionar així, perquè segurament va passar alguna cosa que no sabem. Però condemnem com ha actuat el manter."

La plaça de Catalunya, un punt calent

Segons aquest jove senegalès, la plaça de Catalunya és el que consideren un punt calent, igual que passeig de Gràcia. Un lloc on és molt fàcil vendre, diu, però molt difícil treballar. Els manters consideren que hi troben "tolerància zero de la policia".

El Lamin, que va arribar amb patera a les Canàries, va venir a Barcelona ja fa més de 10 anys. Sempre ha venut al carrer, i ara també treballa, sense cobrar, a la botiga que l'anomenat Sindicat de Manters té al Raval. Allà venen les samarretes que ells mateixos elaboren.

Comerços, restaurants i hotels de la zona han advertit de nou que el fenomen del "top manta" dona una imatge negativa de la ciutat.

"No ens val. No ens val que hi hagi més denúncies quan ara hi ha més venedors. Se'ls ha permès tot durant tant de temps que quan algú els ha recriminat alguna cosa s'han tornat violents", ha afirmat Fermí Villar, de la Plataforma d'Afectats pel Top Manta.

El que és clar és que aquest episodi ha enterbolit més un conflicte, el dels manters, que sembla enquistat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut