Façana de l'Audiència Provincial de Barcelona.
L'exterior de l'Audiència Provincial de Barcelona, on hi va haver la baralla multitudinària.
Barcelona

Els Mossos obren diligències a vuit persones per una baralla multitudinària davant l'Audiència de Barcelona

Els fets van passar el 9 d'octubre quan es van enfrontar violentament davant l'Audiència de Barcelona una vintena de seguidors de grups feixistes i antifeixistes

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han obert diligències a vuit persones que el passat 9 d'octubre van participar en una baralla multitudinària davant les portes de l'Audiència de Barcelona. A dins es jutjaven dos joves com a presumptes autors d'un delicte de lesions amb agreujant d'odi l'any 2011 en un concert organitzat per la formació Democràcia Nacional.

A l'exterior de l'Audiència es va aplegar un grup de 80 persones de col·lectius antifeixistes amb l'objectiu de donar suport als joves que s'estava jutjant. Durant la concentració va aparèixer un altre grup format per unes 40 persones que portava simbologia del partit Alba Daurada.

Segons ha informat el cos dels Mossos d'Esquadra, aquest segon grup pretenia donar suport a la víctima de l'agressió que es jutjava dins l'Audiència. Un cop van arribar fins a la porta de l'Audiència, es van adreçar de forma "desafiant i directa" als antifeixistes.

Una vintena de persones dels dos grups antagònics es van enfrontar amb violència, amb cops de puny i puntades de peu i colpejant amb cascos de moto. Els efectius dels Mossos que es trobaven de servei davant de l'Audiència van intentar separar els dos grups i aturar l'enfrontament, però no es va fer cap detenció en aquell moment.

La posterior investigació policial ha permès identificar vuit dels participants a la baralla. En les properes setmanes se'ls prendrà declaració.

Es dóna la circumstància que una de les persones a les quals els Mossos han obert diligències està en presó preventiva des de dos dies després dels fets, acusat de ferir de gravetat un turista ucraïnès al barri de Gràcia de Barcelona.

Anar al contingut