Mossos d'Esquadra al port de l'Estartit, poc abans de sortir a pentinar els voltants de les illes Medes a la recerca d'algun rastre d…
El fet que es trobin a gran profunditat -a uns 150 metres- dificulta l'accés fins a la zona.
L'Estartit

Els Mossos no troben les restes que podrien pertànyer a l'ultralleuger desaparegut a Pals

Els Mossos d'Esquadra no han trobat les restes que podrien pertànyer a l'ultralleuger desaparegut el 22 de desembre a Pals. Un helicòpter equipat amb un escàner va localitzar una gran massa de metall a 16 quilòmetres de la costa i a uns 150 metres de profunditat, darrere de les illes Medes. Els Mossos han iniciat un operatiu per comprovar si les restes poden ser de l'aeronau, però de moment no les han trobat.

RedaccióActualitzat

Un helicòpter equipat amb un escàner ha detectat gran quantitat de metall a 16 quilòmetres de la costa, darrere de les illes Medes. La gran massa de ferro podria correspondre a l'ultralleuger que diumenge 22 de desembre va desaparèixer a la zona de Pals amb dues persones a bord.

Els Mossos d'Esquadra han iniciat un operatiu aquest matí per intentar arribar fins a les restes i comprovar si són les de l'aeronau desapareguda. Amb l'ajuda d'un robot amb càmera, comandat a distància, els submarinistes, però, no han localitzat cap resta al lloc on l'escàner havia detectat aquesta massa de metall.

Després de la descoberta, els familiars d'un dels desapareguts han aportat un helicòpter i un vaixell a l'operatiu de recerca, que coordinen els Mossos. Així, membres de la Unitat Subaquàtica de la policia catalana han fet immersions, tot i que sense èxit.

L'ultralleuger va enlairar-se de l'aeròdrom de Pals el diumenge 22 de desembre al migdia amb una instructora de vol i un alumne a bord. L'aparell havia de retornar a les cinc de la tarda però no ho va fer i, a partir d'aquí, es va posar en marxa un operatiu per trobar-lo i conèixer en quin estat es trobaven els dos ocupants.

Des de llavors, la recerca s'ha centrat a la zona de les illes Medes -on un altre ultralleuger va assegurar a la policia que va veure una aeronau amb les característiques de la que havia desaparegut- i també a les Gavarres i el massís del Montgrí, sempre sense èxit. Després de cinc dies de recerca, i sense trobar cap rastre de l'aparell, la recerca activa es va suspendre, tot i que els Mossos han continuat fent passades aleatòries amb helicòpter i també han alertat pescadors i clubs nàutics perquè avisin si troben algun indici.

Anar al contingut