Els Mossos d'Esquadra investiguen 'in situ' les causes de l'explosió d'un habitatge d'Alcanar. Pla general del 17 d�…
Els Mossos d'Esquadra investiguen 'in situ' les causes de l'explosió d'un habitatge d'Alcanar. Pla general del 17 d'agost del 2017. (Horitzomtal)

Els mossos no descarten que pugui haver-hi una segona víctima mortal sota la runa de la casa esfondrada a Alcanar

ACN Alcanar.-Els Mossos d'Esquadra no descarten que pugui haver-hi una segona víctima mortal sota la runa de la casa que es va esfondrar aquest dimecres a la nit a Alcanar com a conseqüència d'una forta explosió. En el succés va morir un dels ocupants de la casa, que encara no ha pogut ser identificat, mentre que l'altre va resultar ferit greu, però no es tem per la seva vida. Segons el cap de la Regió Policial Terres de l'Ebre, l'intendent Josep Maria Estela, el ferit es manté ingressat a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa i s'espera prendre-li declaració al més aviat possible per poder esclarir els fets. Els mossos han confirmat que a l'habitatge hi havia un gran nombre de bombones de butà -podrien ser més d'una vintena de diferents tipus- i que la principal hipòtesi amb què es treballa és la d'una explosió de gas. Estela també ha apuntat que, a l'espera de confirmar-se, l'habitatge afectat era propietat d'un banc i les dues persones que hi havia al seu interior l'haurien ocupat.

Tot i que encara no es descarta cap hipòtesi, segons ha pogut saber l'ACN de fonts pròximes a la investigació, la que pren més força és que els inquilins estarien manipulant diversos tipus de bombones de gas butà. Els mossos han confirmat que n'hi hauria més d'una vintena a la casa, i l'ACN ha pogut saber que n'hi hauria almenys de tipologia espanyola i francesa i que, en el moment de l'explosió, podrien estar reomplint-les per vendre-les posteriorment a turistes francesos. Tampoc es descartaria la possibilitat que els ocupes tinguessin una mena de laboratori de drogues a la casa.Els treballs d'investigació dels Mossos d'Esquadra s'han intensificat aquest dijous al matí, amb l'ajuda també, d'una unitat canina dels Bombers. Al migdia, els gossos han trobat més restes humanes que el servei judicial s'ha emportat per analitzar. Es desconeix encara si es tractaria de restes de la víctima mortal confirmada o si en podria haver-hi una segona. L'intendent de la Regió Policial de les Terres de l'Ebre, Josep Maria Estela, ha detallat en una roda de premsa que no descartaven que pogués haver-hi alguna altra víctima mortal a la casa. "Ho estem intentant comprovar i serà clau la declaració del ferit greu que estava dins la casa", ha explicat. Tot i que està greu, no es tem per la seva vida, i la Policia confia que en les pròximes hores pugui prendre-li declaració per conèixer les causes de l'explosió. Estela ha confirmat que el ferit greu és de nacionalitat magrebina.El mort encara no ha pogut ser identificat perquè el seu cos va quedar escampat per la runa i per part de les cases veïnes. De fet, la policia científica treballava aquest dijous també a una de les cases del costat que ha quedat bastant afectada. Segons ha explicat l'alcalde, Alfons Montserrat, l'arquitecte municipal ha confirmat que de les tres cases afectades, n'hi ha dos que no tenen danys estructurals i que es permetrà que els veïns tornin a entrar. Sobre la tercera, la més afectada, aquesta tarda s'examinarà per comprovar si és segura. La passada matinada els veïns desallotjats que no tenien alternativa on passar la nit, ho han fet a un hotel del municipi.Sobre l'ocupació de l'habitatge, alguns veïns asseguren que fa mesos que hi viuen però que no eren gent problemàtica. Tampoc han pogut concretar si hi vivien dos, tres o més persones. Els Mossos han confirmat que el xalet era propietat d'un banc i que desconeixien que estaria ocupat il·legalment. Tampoc l'Ajuntament en tenia constància.Respecte els sis ferits restants, tots ja han estat donats d'alta dels centres hospitalaris: quatre de nacionalitat francesa, un italià i un espanyol.Els treballs de la policia científica, investigació i els Bombers continuaran durant, almenys, diversos dies.

Anar al contingut