El líder del PP català, Xavier García Albiol, i el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo
El líder del PP català, Xavier García Albiol, i el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo

Els Mossos neguen haver espiat Albiol i Millo i Zoido diu que no en té constància

Diverses informacions apuntaven que els Mossos d'Esquadra haurien espiat el líder del PP català i el delegat del govern a Catalunya

Actualitzat

El Departament d'Interior de la Generalitat ha negat rotundament que s'hagi espiat ningú després que, segons l'agència EFE, els Mossos d'Esquadra haurien espiat el líder del PP català, Xavier García Albiol, i el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo. Hores més tard, el Ministeri de l'Interior també ha assegurat que no té constància que els Mossos hagin fet seguiments a polítics.

Fonts del Departament d'Interior espanyol han afegit que l'informe de la policia sobre la documentació decomissada als Mossos encara no s'ha acabat i que quan hagi acabat, els investigadors l'entregaran "directament" a l'autoritat judicial. Es tracta de la informació trobada en la trentena de caixes que la Policia Nacional va confiscar als Mossos el dia 26 d'octubre, quan anaven a cremar-les en una incineradora.

El mateix Albiol, en roda de premsa, ha reconegut que la informació no està confirmada, però ha assegurat que si fos certa seria molt greu i que es posaria en evidència que el govern va actuar com "un règim totalitari", com la Gestapo, i no ha descartat denunciar per això Puigdemont per "salvaguardar la seva honorabilitat":

"Això d'espiar els partits polítics rivals i a qui ens molesten amb diners públics ho vèiem a la Gestapo, en els règims totalitaris i en les dictadures, però no en la pràctica normal de les democràcies."

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut