Barcelona

Els Mossos investiguen un incendi amb 2 ferits greus i 24 famílies desallotjades al barri del Besòs de Barcelona

Hi ha indicis que al darrere hi podria haver un conflicte veïnal

RedaccióActualitzat

Els Mossos investiguen les causes d'un incendi que ha afectat aquesta nit el número 4 del carrer d'Òtranto, al barri del Besòs de Barcelona. El bloc de pisos incendiat es troba molt a prop de l'edifici Fòrum i de la parada de metro de Besòs Mar. Dues persones han resultat ferides greus i 21 lleus per inhalació de fum, segons informen el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i l'Ajuntament de Barcelona. En total, 24 famílies han hagut de ser desallotjades.

Dels ferits, el SEM ha donat d'alta al lloc 15 persones que estaven lleus, i vuit les ha traslladat a centres hospitalaris. Els dos ferits de gravetat els ha evacuat a l'Hospital Moisès Broggi, on són a la cambra hiperbàrica, i els altres sis són a l'Hospital del Mar.

L'incendi s'ha originat en el tercer segona de l'edifici de cinc plantes i s'ha propagat pel celobert, de manera que ha entrat fum en els habitatges de la tercera, quarta i cinquena plantes. Malgrat que l'edifici no té danys estructurals, s'ha quedat sense serveis, per la qual cosa el Servei d'Urgències i Emergències Socials de l'Ajuntament ha ofert als veïns un allotjament alternatiu mentre es restitueixen i es ventilen els pisos, a la qual s'han acollit 14 persones.

Un conflicte veïnal, al darrere de l'incendi?

Els veïns apunten que el foc l'hauria provocat una família que hauria intentat ocupar un dels pisos, propietat d'un banc. Segons aquesta versió dels fets, una parella amb una nena va intentar ocupar-lo i es va trobar amb la resistència d'alguns veïns. Aquesta nit asseguren que haurien tornat a provar d'entrar i, en no poder, haurien calat foc a l'edifici. El noi al qual acusen, però, nega ser-ne l'autor. Fins ara vivia amb la dona i la filla dins d'un cotxe.

Els Bombers de Barcelona han rebut l'avís del foc a les 2.40 hores, i fins al lloc s'han desplaçat nou vehicles, sis ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), la Guàrdia Urbana i el Servei d'Urgències.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut