Un dels cartells de protesta per les retallades
Un dels cartells de protesta per les retallades
Sabadell

Els Mossos intensifiquen les protestes i es manifestaran a tots els actes on assisteixin Mas o Puig

Els sindicats de Mossos d'Esquadra asseguren que a partir d'avui es manifestaran a tots els actes públics on assisteixin el president, Artur Mas, o el conseller d'Interior, Felip Puig.

RedaccióActualitzat
El primer acte de protesta es fa aquest matí a Sabadell, al Complex Central Egara, on Felip Puig fa entrega de diplomes als nous caporals dels Mossos.

Els sindicats de Mossos d'Esquadra asseguren que les retallades al cos fan minvar la "seguretat ciutadana", i per aquest motiu es concentraran, a tots els actes públics on assisteixin el president de la Generalitat o el conseller d'Interior, un màxim de dinou persones per evitar haver de demanar permisos per poder-se manifestar.

Quart dia de protestes amb polèmica per la llengua

Els agents decideixen intensificar unes protestes que van encetar divendres passat quan un grup d'agents es va tancar a la comissaria de la plaça Espanya de Barcelona. A la tarda la protesta es va estendre a altres localitats catalanes com ara Pineda de Mar o Sant Feliu de Llobregat.

A més de tancades i mobilitzacions, els Mossos van decidir també parlar en castellà com a mesura de pressió contra les retallades, una iniciativa força criticada entre l'opinió pública i que va fer treure fum a les xarxes socials.

L'expresident català Jordi Pujol va retreure els agents que amb aquesta iniciativa estaven fent mal al català. Les crítiques rebudes han forçat els Mossos a fer marxa enrere amb aquest tipus de protesta, però aquest dilluns han explicat que es manifestaran a tots els actes on assisteixin Mas o Puig. El conseller d'Interior ja va ser rebut amb xiulets aquest cap de setmana.

Els sindicats dels Mossos xifren en un 25% la pèrdua del seu poder adquisitiu amb les retallades que pretén aplicar el govern de la Generalitat. El pla d'ajustament suposa també l'augment d'hores de treball i l'eliminació de convocatòries d'accés al cos policial.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut