Barcelona

Els Mossos instal·len un centenar de controls de drogues i alcohol durant la nit de Cap d'Any a les carreteres catalanes

Arriba la nit de Cap d'Any i l'acompanyen els dispositius especials dels Mossos d'Esquadra per evitar els accidents a les carreteres. S'habiliten un centenar de controls preventius d'alcoholèmia i drogues a tot Catalunya, sobretot als principals eixos viaris, carreteres secundàries i accessos a zones d'oci. A Barcelona, un any més es torna a blindar la plaça de Catalunya per evitar que hi hagi incidents la nit de Cap d'Any.

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra instal·len aquest cap de setmana, com a part de l'operatiu especial de trànsit de la nit de Cap d'Any, 300 controls mòbils de drogues i alcohol en diferents punts de les carreteres catalanes, 100 dels quals són la mateixa nit del dia 31.

L'operatiu, l'habitual per aquestes dates, es prorroga fins ben avançat el matí per incidir en la detecció de drogues. Aquest és el primer Cap d'Any des de la implantació del carnet per punts, però els Mossos no preveuen un descens dels desplaçaments, i han insistit a demanar prudència als conductors. L'any passat, el 5,4% dels 2.777 conductors que es van sotmetre a un control d'alcoholèmia fet pels Mossos durant la nit de Cap d'Any (de les dotze de la nit a les vuit del matí) van donar positiu.

A Barcelona, la Guàrdia Urbana també té a punt el dispositiu especial per a la revetlla. L'Ajuntament de Barcelona torna a blindar la plaça de Catalunya per evitar que hi hagi incidents la nit de Cap d'Any. A partir de dos quarts d'onze de la nit, es talla el trànsit de vehicles privats, es tanquen les sortides de metro de la part baixa de la plaça i s'impedirà que la gent accedeixi a la zona restringida amb gots o ampolles de vidre.

A partir de la una comencen les feines de neteja, en les quals hi participen unes 100 persones. Aquest any, també hi ha un dispostiu especial als voltants de la torre Agbar, des d'on TV3 farà la transmissió de les dotze campanades. Es protegeixen les vies del tramvia per evitar que la gent les ocupi i, si cal, se n'aturarà el servei. També hi ha previstos talls de trànsit en alguns carrers.

La Guàrdia Urbana destina uns 200 agents a l'operatiu de la nit de Cap d'Any que controlen les zones d'oci que concentren més públic. També es reforcen els controls d'alcoholèmia, tant a les rondes com als carrers de la ciutat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut